Đorđević: U Talinu obezbijediti SP

Reprezentacija Srbije doputovala je danas u Talin, gdje će u četvrtak 21. februara od 18.00 sati odigrati prvi meč šestog „prozora“ kvalifikacija za Svjetski šampionat 2019. protiv Estonije.

Najbolji košarkaši održali su večeras trening u dvorani „Saku Surhal“, gdje će sutra prokušpati da pobijede domaćina i plasiraju se na SP u Kini.

Protiv Estonije će sutra igrati Miloš Teodosić, Aleksa Avramović, Dragan Milosavljević, Marko Simonović, Ivan Paunić, Stevan Jelovac, Stefan Birčević, Miroslav Raduljica, Đorđe Gagić, Nikola Jovanović, Ilija Đoković i Milenko Tepić.

Selektor Aleksandar Đorđević rekao je da će selekcija Srbije imati lagani prepodnevni trening i na dan utakmice i iznio očekivanja.

“Prije treninga smo se dobro odmorili, imali „video sastanak“. pripremamo se, znamo šta nas čeka. Sutra se ovde sprema prava fešta za trojicu njihovih igrača koji se opraštaju, ali to ne smije da nas dekoncentriše. Znamo šta nam je činiti i na koji način treba da se, prije svega, mentalno pripremimo. Očekujem fizički veoma zahtjevnu utakmicu. Svi momci su zdravi i sprmeni , krenuli smo dobro, imali smo odličnih par dana priprema. Sigurno da će tu biti mnogo i individualnog uticaja na igru svakog od njih. Svi oni će dati sve od sebe da dođemo do pobjede i željenog puta na Svjetsko prvenstvo već ovde u Talinu”.

Na konstataciju da je Miloš Teodosić svakako najveće pojačanje Srbije u ovom prozoru, iako nije potpuno spreman, selektor je rekao:

“Ipak on nije dugo igrao, i on sam je svjestan toga. Vidjelo se na treningu da mu nedostaje ritma, nedostaje mu svega, ali mi se uzdamo u njegov talenat. Obično je tako, iz nekog mirovanja, imao fantastične utakmice. Nadamo se da će tako biti i ovde. Onako, na svježinu. Ne treba ni on sam da se opterećuje, niti da očekujemo da će samo on da riješi utakmicu, već svih 12 momaka treba da donesu najbolje što mogu jer ćemo tako i njemu pomoći da bude onaj pravi. Ali, već sam ovaj gest, kapitenski, liderski, je za svako poštovanje. Ne samo njemu, već svim igračima koji su do sada igrali i odazivali se, sa naše strane veliko, veliko hvala. U Estoniji je sa nama i Milan Mačvan, još jedan naš kapiten! Imamo mnogo igrača koji imaju taj kapitenski gen. Želio je da dođe i pomogne. Imamo to zajedništvo koje nas krasi, odatle gradimo sve što možemo… “, poručio je selektor Aleksandar Đorđević.

Današnji meč moći ćete da pratite u direktnom prenosu od 18.00 sati na RTS1.

Poslednji meč kvalifikacija Srbija će odigrati u nedelju 24. februara u dvorani „Aleksandar Nikolić“ od 16.00 sati protiv Izraela.

foto:KSS

About The Author

Možda ste propustili