Đorđević: Raduju me mladi

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević prisutan je na završnom turniru Kupa Koraća u Nišu.

Đorđević je danas zajedno sa delegacijom košarkaškog saveza Srbije i predstavnicima klubova polufinalista bio gost gradonačelnik Niša Darka Bulatovića. O dosadašnjim mečevima kaže imalo je šta da se vidi.

“Imalo je šta da se vidi. Ovo je takmičenje u kojem, po meni, ne postoje iznenađenja. Ko god da pobijedi ili izgubi, za mene to nije iznenađenje. Raduje me karakter koji sam vidio na terenu, način na koje su ekipe izašle da igraju protiv timova koji su, na papiru favoriti. To je razlika između onoga, što mi treneri volimo da kažemo, kada izađeš na parket samo da igraš i kada izađeš sa željom da pobijediš. Sve ekipe zaslužuju pohvale. Od Svetog Đorđa koji je simbol onoga iza čega stoji sport i neke Kubertenove vodilje”.

Posebno ga raduje veliki broj mladih igrača.

“Bilo je dosta mladih igrača koji su prošli kroz mlađe selekcije reprezentacije Srbije i pokazali zašto su bili pozivani u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Polako stupaju na scenu, napredovali su dosta i siguran sam da žele još više da napreduju u fizičkom smislu. Da dovedu tijelo u situaciju sa kojom bi mogli da se takmiče sa seniorima i to me raduje. Postoji naravno i ta kritična strana koju se trudimo da zadržimo za sebe što duže. Uvijek treba izvlačiti ono što je dobro i davati podstrek. Treba pohvaliti igrače, klubove i trenere. U Dinamiku je Glišić odigrao dobro, tu su bili Vulikić i Beslać. U Zvezdi je Simanić imao korektnu, karakternu utakmicu. U Partizanu su tu Trifunović i Pecarski. Smatram da u ovom takmienju i u našoj ligi može još veća šansa da se pruži mladima, da nastave da se nadograđuju. Mogu da se izgrade smjernice za seniorsku košarku. To su sigurno momci koji su u tefterima mnogih, ne samo nas koji se bavimo reprezentacijom, već kako i drugih koji se bave mogućim protivnicima tako i mogućim profesionalcima negdje dalje”.

foto:kss

 

About The Author

Možda ste propustili