Đorđević pozvao Zagorca

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je spisak 16 igrača za A reprezentaciju za takmičenje u petom „prozoru“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019.

Na spisku su i košarkaš Partizana Rade Zagorac i Dejan Kravić iz Virtusa Bolonja. Zagorac je posljednji put dio selekcije bio na pripremama za predolimpijskom turniru 2016. godine, a Kravić je bio na pripremama reprezentacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Oba igrača su dobrim igrama ove sezone zaslužili poziv selektora Đorđevića.

Nacionalni tim će se okupiti 26. novembra u Beogradu  i početi pripreme za utakmicu sa Izraelom 30. novembra u Tel Avivu u 14.00 časova i meč sa Grčkom 3. decembra u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ u 20.15 časova.

Na spisku su:Stefan Peno (Alba),Ilija Đoković (Borac Čačak),Stefan Pot (FMP),Aleksa Avramović (Vareze),Dragan Milosavljević (Unikaha),Branko Lazić (Crvena zvezda),Ognjen Dobrić (Crvena zvezda),Rade Zagorac (Partizan),Aleksa Radanov (Crvena zvezda),Marko Simonović (Zenit),Stevan Jelovac (Bamberg),Stefan Birčević (Bez kluba),Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons),Đorđe Gagić (Partizan),Nikola Jovanović (Trento),Dejan Kravić (Virtus Bolonja)

Srbija se u drugoj rundi kvalifikacija nalazi u grupi L sa Grčkom, Izraelom, Estonijom, Njemačkom i Gruzijom.

U okviru „šestog“ poslednjeg prozora kvalifikacija za SP 2019 u Kini, Srbija 21. februara 2019. gostuje Estoniji, da bi tri dana kasnije dočekala Izrael.

Na Svjetsko prvenstvo će se plasirati po tri najbolje reprezentacije iz četiri novoformirane grupe.

TABELA:Njemačka 8-0, Grčka 8-0, Srbija 5-3, Gruzija 3-5, Izrael 3-5, Estonija 2-6.

foto:fiba

About The Author

Možda ste propustili