Đorđević o Jokiću i Dončiću

Aleksandar Đorđević o nastupu Nikole Jokića za Srbiju.

Srbiji u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo treba pobjeda da obezbijede vizu za Kinu. Selektor “Orlova” Aleksandar Đorđević govorio je za španske medije o šansama da se vicešampion nađe na Svjetskom šampionatu.

“Da, pripremamo se za posljednji prozor. Miran sam i vraćam se u Srbiju na finalni turnir Kupa. Prije dvije godine sam rekao da je ovaj sistem kvalifikacija komplikovan i da će promijeniti hijerarhiju timova koji osvajaju medalje. Nijednom nisam mogao da računam na pun sastav, to je zato što imamo dosta košarkaša u najjačim ligama. Sada smo blizu plasmana”, rekao je Đorđević.

On je prokomentarisao i igre Nikole Jokića i Luke Dončića, koji ove sezone blistaju u NBA ligi.

“Jokić je jedinstven i on je mješavina Divca i braće Gasol. On osjeća košarku, uživa u igri, voli da asistira i da se podredi timu. On je zvijezda u NBA ligi, a dolazak na Ol-star meč u Šarlotu je samo potvrda njegovih kvaliteta. Imam samo lijepe riječi o Nikoli. Poslije Olimpijade u Rio de Žaneiru više nije bio uz reprezentaciju, iz raznih razloga. Možda sada, ako se kvalifikujemo za Mundobasket, on ponovo bude dio tima. Siguran sam da bi nam donio kvalitet. Dončić se impresivno razvija. Vidi se da je prošao Realovu školu i za njega ne postoji granica”, zaključio je Đorđević.

foto:fibabasketball

About The Author

Možda ste propustili