Đorđević: Najvažnija misija je reprezentacija

Aleksandar Đorđević nakon osvojenog trofeja Lige šampiona sa Virtusom.

Evropski trofej stigao je u Bolonju nakon 17 sušnih godina. Trofej znači i treneru Aleksandru Đorđeviću. Njemu više zbog drugih ljudi.

“Ja volim da vidim ljude oko mene koji su srećni i zadovoljni. Mnogo je ljudi koji rade u klubu a da nikada nisu bili na ovom nivou, nisu dolazili do trofeja. Izuzetno mi je drago zbog njih, jer svako od njih zaslužuje to s obzirom na rad koji ulažu. Vidjeti osmjehe na licima je, ustvari, suština svega”, rekao je Đorđević u intervjuu za „Sportski žurnal”.

Na konferenciji za medije Đorđevića su novinari uporedili sa Božidarom Maljkovićem, nešto kasnije njegov igrač Mario Čalmers, NBA šampion, rekao da ga podsjeća na Peta Rajlija. Na to je Đorđević, kako prenosi „Žurnal”, ostao bez teksta.
Vau“, bilo je sve što je rekao

Na dodatno objašnjenje da je to Čalmers rekao zbog odbrane i motivacije, Đorđević je rekao:
“Nemam šta da dodam”.

Prethodno se dobro snašao na konferenciji za medije kada su ga Italijani uporedili sa Božom Maljkovićem ili kada je sam pominjao velike prethodnike u Virtusu, među njima i profesora Aleksandra Nikolića.

“Cijela naša škola, svi ti treneri… Svi oni su utabali stazu kojom moramo da idemo i uvijek moramo da budemo na nivou. Ne smijemo da idemo ispod toga. Barem sam ja to sebi tako zacrtao. Imam svoju misiju. Ovo sam i uzeo zbog toga što, čini mi se, mogu da vidim gdje će ovaj klub biti za dvije godine. To je ono što mi je cilj”.

Ali to nije jedini cilj.

“Reprezentacija je apsolutno moja najvažnija profesionalna misija”, naglasio je Đorđević.

“Od trenutka kada sam preuzeo taj posao do dana kada budem radio. Sjajna čestitka mi je stigla i od Saleta Danilovića, bivšeg Virtusina, fenomenalno! Između ostalih, naravno, svima im se zahvaljujem na čestitkama. Na nama je da napravimo dobar plan. Tačnije, program je već napravljen, znamo sve protivnike, gdje smo kada, kog datuma, kada jedemo… Već smo u našem automatizmu organizacije šta nas čeka. Imamo predivan zadatak, predivnu šansu da opet dođemo do nečega na velikom takmičenju. Svi smo takmičari, ići ćemo na pobjedu protiv svakog protivnika. To je poruka!”

Osvrnuo se i na igre Nikole Jokića, posebno u trećem meču serije protiv Portlanda, kada je srpski centar bez izmjene igrao četiri produžetka.

“To su stravični napori. Ali, on je vrhunski profesionalac, vrhunski igrač koji vodi taj klub kao apsolutni lider. Sve moje čestitke, lične i kao simpatizera Nagetsa. Tamo je i Karnišovas, sa Majkom Melounom sam takođe uspostavio kontakt. Igraju sjajnu košarku i želim im svu sreću”.

FOTO: Virtus Segafredo

About The Author

Možda ste propustili