Aleksić: Podizanje pehara prelazi u naviku

Drugi put kao kapiten, a treći ukupno, Đorđe Aleksić podigao je pehar pobjednika Kupa Republike Srpske, čime je postao najtrofejniji košarkaš Mladosti.

Zajedno sa trenerom Goranom Sladojevićem jedini je član ekipe koja je stigla do tri trofeja u posljednje četiri godine, a isto kao prije dvije godine slavili su protiv Leotara, ovaj put bilo je 99:73. Dušan Jotić je takođe tri puta bio član šampionske ekipe, ali je imao daleko manju minutažu od Aleksića.

“Podizanje pehara polako prelazi u naviku i nadam se da će ih biti još i iz drugih takmičenja ne samo iz Kupa Srpske, mada on ima posebnu draž, kako meni tako i svim u klubu. Ponosan sam na saigrače koji su dali sve od sebe da dođemo do trijumfa i tako potvrdimo dominaciju u Kupu nakon nesrećnog poraza prošle godine”, izjavio je Aleksić za “Glas Srpske”.

Prije dvije godine bio je junak finala kada je poentirao na samom kraju za veliko slavlje svog tima, dok je ovog puta meč bio riješen svake neizvjesnosti.

“Dobro smo otvorili utakmicu, iako su se Trebinjci držali tokom prvog poluvremena i nisu nam dali da se odlijepimo. Drugo poluvrijeme smo ih slomili uz veliku podršku publike. Dobro smo se snašli na njihovu odbranu jedan-tri-jedan, kojom su pokušali da nas iznenade, ali smo to predvidjeli i lako je rješavali”, istakao je Aleksić.

Trijumf u Kupu Srpske velika je stvar za Mrkonjić Grad, koji se nametnuo kao košarkaška sredina.

“Bilo je to lijepo sportsko veče, dok smo zajedno sa upravom proslavili ovaj veliki uspjeh u odličnoj atmosferi. Ono što me posebno obradovalo je puna dvorana u kojoj se okupilo dosta srednjoškolaca. Raduje me da i mlađe generacije dolaze na naše mečeve, jer će neko od njih početi da trenira košarku i možda u nekom od njih leži veliki talenat. Osvajanje trofeja i velike utakmice privlače publiku”.

Osvajanjem pehara Mladost je izborila pravo nastupa na završnom turniru Kupa BiH, gdje će još igrati Igokea, dok nisu poznata preostala dva učesnika.

“Iznenađenja su česta u Kupu pa ćemo ići sa namjerom da pobijedimo. Volio bih da budemo domaćini završnog turnira dok ne bih volio da se u polufinalu sastanemo sa Igokeom. Ona je daleko najkvalitetnija ekipa protiv koje bismo teško stigli do trijumfa, dok sa ostalim timovima možemo da se nosimo”, rekao je Aleksić.

foto:Slobodan Dakić

About The Author

Možda ste propustili