Đedović: Postojala je želja da se vratim

Nihad Đedović je rekorder po broju nastupa i po broju poena u minhenskom Bajernu.

U prvenstvenom susretu protiv Ludvigsburga po 160. put obukao dres ekipe iz Minhena.

“U Minhenu sam odrastao, tu sam napravio prve korake i znam šta znači ovaj klub. Šta god da se desi, ostaće upisani rekordi, kao i to da sam prvi igrač Bajerna koji je osvojio i Kup i Prvenstvo Njemačke”,rekao je za “Avaz” Đedović.

Nihad je 2013. stigao u Minhen, grad u kojem je kao dijete živio sa porodicom. Priznaje da nije očekivao da će se zadržati ovoliko dugo.

“Ovo mi je već peta sezona u Bajernu, zaista sam ponosan na sve što smo do sada postigli.Nakon 50 godina, osvojili smo Kup Njemačke, dok u Prvenstvu imamo samo jedan poraz. Blizu smo i završnice Evrokupa, ovo bi mogla biti istorijska sezona za Bajern”, dodaje Đedović,koji još nije upoznao Hasana Salihamidžića,koji je sportski direktor fudbalske sekcije Bajerna. Kaže da on još ne razmišlja šta će po završetku karijere.

“Imam tek 28 godina, još imam dosta do kraja karijere, ali je činjenica da Bajern poštuje igrače, ne samo u fudbalu, tako da je sve moguće.Inače, Salihamdžića još nisam imao priliku upoznati, i oni i mi imamo mnogo obaveza, ali se nadam da ćemo se uskoro vidjeti”,rekao je Đedović, koji je posljednje nastupe u dresu reprezentacije BiH upisao na  Evropskom prvenstvu 2013. godine u Sloveniji.On 2015. izgubio pravo nastupa u dresu BiH nakon što je postao državljanin Njemačke.

Spominjala se mogućnost da bi, možda, mogao vratiti bh. pasoš, ali kaže da već duže ne postoji nikakva inicijativa ni Košarkaškog saveza BiH niti njegova.

“Moja želja je postojala, ali ispalo je kako je ispalo… U ovoj fazi moje karijere, tako je, možda, i najbolje, jer su klupske obaveze sve veće”, kaže Đedović.

foto:fcb-basketball.de

About The Author

Možda ste propustili