Da se vratimo na pobjednički kolosjek

Košarkaši Crvene zvezde mts u petak dočekuju Unikahe iz Malage, u utakmici 24.kola Evrolige.

Crveno-bijeli su nakon poraza u Bambergu, imali sedam dana da pripreme za meč sa prošlosezonskim osvajačem Evrokupa.

“Za nas je vrlo važno da smo imali sedam dana za odmor i treninge. Kroz te treninge željeli smo da povratimo energiju za nastavak takmičenja u Evroligi, gdje će nam svaka utakmica biti vro važna, ne samo zbog tog takmičenja, već i kao dio pripreme za završnicu ABA lige”, rekao je trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević i nastavio:

“Već sada želimo da pokažemo bolju igru, bez obzira što imamo i odredjenih zdravstvenih problema, ali nadamo se da se to neće osjetiti kroz pristup ostalih u ekipi. Ekipa Unikahe je predvođena od strane Nemanje Nedovića koji je u sjajnoj formi, sa puno prava i slobode u igri. Pored njega, ekipa Unikahe ima ozbiljnu spoljnu liniju koju smo već vidjeli, MekKaluma, Dijaza, Salina… Težak meč je pred nama, i zato je podrška navijača vrlo važna, posebno sada u ovom trenutku, kada tražimo put i povratak na pobjednički kolosjek”, rekao je Alimpijević.

Milko Bjelica očekuje da se ekipa trijumfom protiv Unikahe vrati na pobjednički kolosjek.

“Sa jedne strane ova utakmica je za nas vrlo važna jer želimo da se vratimo na pobjednički kolosjek. Dobro smo se pripremili za Unikahu, imali smo vremena da se odmorimo, da treniramo, ali će nam za bodove protiv ovakve ekipe biti sigurno potrebna i podrška navijača, jer u Evroligi nema slabih.Unikaha je tim koji na prvom mjestu, kao i većina španskih timova, igra u visokom ritmu tokom čitave utakmice. Imaju kvalitet, ali dio motivacije osim želje da uhvatimo pravi ritam, imamo i u porazu koji smo doživjeli od njih u prvom dijelu lige u Malagi. Kako bi došli do bodova, moraćemo da podignemo našu igru na viši nivo”, rekao je Bjelica.

Meč Crvena zvezda – Unikaha igraće se u petak od 19 časova.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili