Pavićević: Kad je Real priprema za Mornar

Trener Mornara pred majstoricu protiv Crvene zvezde.

Mihailo Pavićević, trener Mornara, prepustio je ulogu favorita Crvenoj zvezdi mts pred treću i odlučujuču utakmicu polufinala ABA lige. Istakao je da će njegov tim učiniti sve kako bi došao do velike pobjede u Beogradu.

“Ništa se nije promijenilo pred treću utakmicu, sve što sam rekao ranije stoji – i taj meč, kao i prethodna dva, zavisi od Crvene zvezde. Beograđani su favoriti, ali favoriti koji to moraju da dokažu i na parketu. Normalno, ako nas dobiju, sportski ćemo čestitati”, rekao je Pavićević u najavi meča i dodao:

“Za nas je ovo zaista fantastična sezona. Dovoljno je samo reći da je sinoćnja utakmica Zvezde protiv Reala poslužila kao pripema za majstoricu u plej-ofu sa Mornarom. Time je sve rečeno”.

Ono što interesuje javnost je da li će u trećem meču nastupiti Uroš Luković.

“Luković je van trenažnog procesa gotovo mjesec dana. Godi njegova želja i volja da pomogne ekipi, ali moramo biti objektivni – šanse da zaigra su vrlo male. Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da se odmorimo što je za nas najbitnije i da hrabro odigramo utakmicu u Beogadu kao što smo odigrali mnoge tokom ove sezone. Ulog je ogroman, pritisak je veliki na našeg rivala, nije u pitanju samo ova sezona nego i iduća. A nama nadu niko ne može uzeti. To što mnogi kažu da ne možemo ništa da izubimo samo nam, po mom mišljenju, odmaže, jer igrači, ako ne shvate tu rečenicu na pravi način, mogu opušteno da uđu u meč. Pokušaću da ih ubijedim da je ta neopterećenost rezultatom bitna jedino ako može da ih motiviše da pruže svoj maksimum. Nadam se da ću uspjeti u tome.”

Meč Crvena zvezda – Mornar igraće se u ponedjeljak u Beogradu sa početkom u 21 čas.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili