Ćikić: Svaka utakmica test za našu ekipu

Aleksandar Ćikić u ovog sezoni vodiće Student Igokeu u Prvoj ligi Republike Srpske.

Student Igokea, koja je najmlađa ekipa i najtalentovanija ekipa u Prvoj ligi Republike Srpske, ove sezone je pod vođstvom Aleksandra Ćikića, koji ima zadatak razigrati mlade igrače, kako bi neki od njih narednih sezona zaigrali za prvi tim Igokee.

Rezultat je u drugom planu.

U odnosu na prošlu sezonu otišlo je devet igrača.

“Naša ekipa je najmlađa u ligi, sa prosjekom od 18 godina. U selekciji od 18 momaka, biće registrovana četiri igrača koji su 1999 godište, njih dvanaest su 2000.godište i četiri  igrača su 2001. godište. Košarkaške dimenzije kod ovih momaka svakako postoje, a i talenat je stavka koja se gledala u pravljenju selekcije. Glavna ideja i koncept KK Igokea za ovaj razvojni tim, kao i svih mlađih selekcija, je razvoj igrača za prvi tim. Kroz juniorsko prvenstvo Republike Srpske, Prvu ligu Republike Srpske i juniorsku ABA takmičenje koje se igra turnirski. Ako dobar trening i ova takmičenja daju 2-3 igrača koji mogu da prate trenažni proces našeg seniorskog tima sljedece sezone, to bi bio uspjeh.”, rekao je za naš portal Ćikić.

Poznaje prilike u prvoj ligi Republike Srpske, pošto je prije tri sezone sa Studentom igrao finale ovog takmičenja.

“U odnos na prije dvije godine, čini mi se da će liga biti mnogo jača. Posljednjih par godina smo imali već poslije par kola izdefinisane ekipe boljeg i lošijeg kvaliteta. Po onome što sam čuo od kolega i pročitao u medijima, liga RS će biti najjača otkako se igra u formatu ispod zajedničke BH lige. Iako se radilo o mladom timu koji sam trenirao prije dvije godine, ovaj je u prosjeku za 4-5 godina mladji. Pravilo je da mlad tim uvijek igra u oscilacijama. Željom, energijom i trčanjem mora da nadoknadi neiskustvo. Pošto se radi o skoro potpuno novom timu u odnos na prošlu godinu, potrebno je vrijeme da vidimo koliko možemo. Za naš tim će svaka utakmica biti test, da vidimo koliko napredujemo. Rezultatski ciljem nismo opterećeni i nemamo definisan cilj u tom domenu, ali u nekim stvarima u prezentovanju kluba i igri moramo biti prepoznatljivi”.

Kao pretendente za titulu šampiona i plasman u Ligu BiH naredne sezone vidi Leotar i OKK Borac.

“Od klubova koji igraju ligu Republike Srpske, jedini neskrivenu ambiciju za Ligu BiH imaju Borac koji se pojačao mladim igračima iz BH lige i Leotar, za koji se otvorila mogućnost igranja u Ligi BiH već ove sezone. Radnik je ekipa koja je uvijek u vrhu i sa igračima koji imaju već iskustvo igranja Lige BiH. Ali treba sacekati polusezonu. Tad klubovi pokažu prave ambicije sa dovodjem igrača”.

Ćikić je bio asistent u stručnom štabu reprezentacije BiH Dušku Vujoševiću. Izdvaja motivaciju i posvećenost u radu, koju bi želio da prenese na svoju ekipu.

“Biti jedan od asistenata Duleta Vujoševića je svakako priviligija. Praćenje njegovog rada na bilo koji način, otvara svakom mladom treneru oči po pitanju gledanja košarke. Njegov koncept treninga motiviše igrače i saradnike da u naredni ulaze bolji i spremniji. Svakako je motivacija i posvećenost koje Dule prenosi na svoje ekipe, nesto što bi kao trener volio da prenesem na svoj tim. Ogromna je šteta što zbog zdravstvenih razloga nije mogao da završi započeti posao. Nadam se njegovom brzom povratku na teren”.

Student Igokea će novu sezonu početi gostovanjem ekipi Budućnost BN.

foto.igokea.rs,FIBA

About The Author

Možda ste propustili