Ćikić: Pokazali da smo spremni za igru do posljednje minute

Trener juniora Igokee Aleksandar Ćikić nakon prolaska na Fajnal for.

Na prvom izdanju finalnog turnira juniorske ABA lige učestvovali su: Budućnost, Mega. Crvena zvezda i Igokea. Druge sezone opet su tu Igokea i Crvena zvezda uz Cibonu i Cedevitu.

Igokea je u odlučujućem meču za prolaz dalje pobijedila aktuelnog šampiona Megu 87:85, pošto su napravili seriju 9:0 u posljednjih minut i 50 sekundi.

“Pobjeda protiv talentovane i dobro vođene ekipe Mege za prolaz na F4 je idealan epilog turnira u Baru. Mučili smo se u prva tri dana, da popravimo stvari koje su nam promakle prvi dan protiv Mornara. Poslije pobjede nad Krkom, a i u porazu od Cedevite, smo pokazali mnogo bolju igru i ostavili sebi šansu za prolaz. Veći motiv od prolaska na F4 i igru protiv prošlogodisnjeg osvajača nije trebalo tražiti. Momci su bili vidno motivisani i mirni na zagrijavanju, što je omogućilo da budu stabilni u završnici”, rekao je za naš portal Aleksandar Ćikić.

Njegova ekipa pokazala je karakter preokrenuvši vođstvo Mege u finišu meča.

“Stvarno su pokazali da su spremni da igraju do posljednje minute i da sedam razlike minut i po do kraja, ne mora da znači poraz. To uvjerenje nam je i donijelo prolaz na finalni turnir”.

Igokea je za dvije godine igranja sa najboljim juniorima regiona pokazala da imaju isparavan put u radu sa mlađim kategorijama.

“Ponovljenim prolaskom na Fajnal four sa selekcijom U19, klub pokazuje da je na pravom putu. Drago mi je da i generacija ’00 zna da cijeni tu ideju”.

Domaćin završnog turnira biće naknadno određen.

foto.Igokea.rs

About The Author

Možda ste propustili