Ćikić: Kroz razvijanje igrača do rezultata

U četvrtak kreće novo izdanje Juniorske ABA lige.

Prve sezone je bilo pun pogodak, tako da nema sumnje da će juniorske ekipe, timova koji se takmiče u ABA ligi (izuzev FMP-a), i ove sezone pokazati potencijal.

I ove sezone šampiona će dati Fajnal for, dok kojeg će ekipe doći nakon dva turnira na moru. Domaćin jednog je Bar, a drugog Zadar. Po dvije najboljeplasirane ekipe iz svake grupe će na završni turnir.

Igokea je prošle sezone osvojila treće mjesto. Ove sezone su u grupi sa Mornarom, Megom, Krkom i Cedevitom.

“Velika je stvar što i ova generacija juniora Igokee, godište 2000. i 2001., ima mogućnost odmjeravanja sa klubovima iz regiona. Grupu u Baru obezbjedila nam je prošlogodišnja generacija, koja je osvojenim trećim mjestom na neki način postavila kao nosioce pomenute grupe, uz Megu koja je bila šampion”, rekao je za naš portal trener juniora Igokee Aleksandar Ćikić.

O rivalima govori s poštovanjem.

“Mega i Cedevita godinama unazad, neophodnim dimenzijama za ovaj sport prate taj trend u mlađim kategorijama. Dok ne krene prvi dan kvalifikacionog turnira, ne možemo sa sigurnošću znati s kojim timom će nastupiti, s toga ne poznajemo ni pomenute ekipe, a ni Mornar i Krku”.

Njegova ekipa igra seniorsku košarku u Prvoj ligi Republike Srpske, što bi itekako moglo da znači na turniru.

“Ono što pokušavamo je, da svako takmičenje u kojem učestvujemo, iskoristimo za razvoj igrača. Svakako da je liga Republike Srpske nešto što na ovom nivou jednoj juniorskoj ekipi u mnogome pomaže. Posljednje igre iz lige i Kupa su nas dovele u Bar u dobrom raspoloženju. Posmatraćemo svaku sljedeću utakmicu kao onu najbitniju i kroz dobru igru koja razvija igrače, tražiti i rezultat. Sigurno bi za ovaj mladi tim, finalni turnir ovog nivoa, donio još dvije utakmice kvalitenijeg košarkaškog sazrijevanja za U19 selekciju u tom trenutku”.

Raspored košarkaša Igokee na turniru u Baru:

29.11 Mornar – Igokea 20.15

30.11 Igokea – Krka 18.00

1.12 Igokea – Cedevita 11.45

2.12 Mega – Igokea 12.45

foto:Nenad Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili