Cedevita: Bilo bi lijepo pobijediti

U šestom kolu B grupe Evrokupa Cedevita će u srijedu ugostiti Limož.

Ovo je za Zagrepčane vrlo važna utakmica. Alba i Lokomotiv predvode skupinu s 4-1, a Cedevita, Limož i Tofaš su na 2-3. Obzirom da Limož protiv Cedevite već ima pobjedu 82:68 iz Francuske, eventualnim novim porazom Zagrepčani bi se doveli u nezgodnu poziciju u borbi za prolazak u Top 16.

“Definitivno bi bilo poželjno dobiti. Oni isto igraju dosta promjenjivo, slično kao i mi. To su neke od utakmica koje, ako hoćeš ići u sljedeću fazu takmićenja, kući moraš pobijediti. Neće biti lagano. Ni mi nismo najbolji i vidjelo se to u zadnje dvije utakmice. Pokušavamo podići ekipu i motivisatigrače. Mislim da će presuditi utakmicu to koja će ekipa kvalitetnije odigrati odbranu. Napadački potencijal imamo i mi i oni, ali odbrambeno obje ekipe dosta kašljucaju. Ekipa koja će moći igrati kvalitetnu odbranu u kontinuitetu biće u puno većoj prednosti za pobijediti utakmicu”, izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Dobra je vijest za Cedevitu je da će za utakmicu biti spreman Vitor Benite, koji nije mogao igrati u Beogradu. Pablo Aguilar trenira, ali je i dalje upitan. Neće biti povrijeđenog Filipa Krušlina.

Plejmaker Džastin Kobs, koji je prošle sezone igrao francusku ligu, je optimista.

“Imamo novu grupu igrača, novu filozofiju, novu energiju i novu ambiciju, tako da je važno da izađemo na teren i igramo s intenzitetom i brzo kao što to naš trener želi. Moramo dobro završavati akcije u napadu, igrati s energijom i boriti se. U prvoj utakmici protiv Limoža nije bilo energije. Loše smo ušli u sezonu, no sada je vrijeme da se podignemo i da preokrenemo stvari. Imamo puno uspona i padova, no do toga dolazi kad ekipa ima puno novih igrača. Mislim da kao grupa razumijemo filozofiju našeg trenera i ako nam date još dvije utakmice vjerujem da ćemo biti dobro i da ćemo tada pričati o sasvim drugačijoj Cedeviti.”

Meč Cedevita-Limož na programu je u sreijdu od 19 časova i 30 minuta.

foto:Cedevita/Marin Sušić

About The Author

Možda ste propustili