Dzenkins umalo promašio svlačionicu

Amerikanac sa srpskim pasošem Čarls Dženkins u utorak će sa Himkijem gostovati protiv nekadašnjeg kluba Crvene zvezde u meču 18.kola Evrolige.

“Osjećaj je malo čudan, prošao sam pored svlačionice domaćina i išao u onu za goste. Iste su, samo je ova malo dalja od one u kojoj sam proveo tri sezone”, prenosi portal basketballsphere riječi Dženkins na početku razgovora sa srpskim novinarima.

Očekuje lijepu dobrodšlicu u sutrašnjoj utakmici.

“Gledao sam kako su pozdravljeni Štimac, Mitrović, Micić i drago mi je što igramo u „Pioniru“, nadam se da će biti malo glasniji kada čuju moje ime. Od ove godine Zvezda nosi „Najk“, tako da želim i ja taj dres da dobijem, da ga ponesem kući i poklonim roditeljima. Što se odnosa sa navijačima tiče, pišu mi na društvenim mrežama, uglavnom su to djeca koja me zovu da se vratim, ali sve dok mi ne budu zviždali biće dobro. Normalno je da će navijati za Zvezdu, da će željeti da mi pravimo greške, da promašujemo i da će učiniti sve da podrže svoj tim. Kada se meč završi, sve se vraća na staro”.

 

Osvrnuo se i na svoje partije u ruskom timu.

“Nisam zadovoljan igrom, mogu mnogo bolje. Nemam istu ulogu kao što sam imao u Zvezdi i još uvek se privikavam na sve to”,zaključio je Dženkins.

foto.euroleague.net

About The Author