Čanak: Previše mekano

Trener Partizana poslije poraza od Asvela.

Partizan je u lošoj seriji od četiri poraza u svim takmičenjima. Posljednji su doživjeli od Asvela u četvrtom kolu Evrokupa pred svojim navijačima.

“Sigurno da psihološki ovi porazi nisu pomogli. Imali smo mnogo problema na lou-postu, koristili su veličinu protiv naših bekova, prije svega protiv Pejdža, Nikolića, Marinkovića. Odigrali smo previše mekano u odbrani od lou-posta, to nisu bile kretnje, već uvaljivanje, korišćenje fizičke snage, tu su napravili prednost. Poslije su pogađali, a kada primiš skoro 50 poena za poluvrijeme, teško je bilo očekivati nešto ekstremno dobro u drugom poluvremenu. Asvel je veoma dobar tim, nemaju poraz u francuskom šampionatu, igraju dobro u Evrokupu i u ovom trenutku su bolji tim od nas”, rekao je Čanak.

Stefan Janković je protiv Asvela debitovao u crno-bijelom dresu. Entoni Braun trebalo bi da se priključi u srijedu.

“Janković je igrao i više nego što je bilo očekivano, pokazao je kvalitet za koji smo znali da ga ima. Sa 210cm na poziciji četiri, mobilan, a atletski veoma sposoban, davaće nam još više nego sada. Braun treba da stigne u srijedu, smatramo da će biti pojačanje, da će dopriijneti da ostvarimo ciljeve”, rekao je Čanak i dodao kako je povreda zadnje lože Rade Ragorca delikatna i da neće igrati dok se potpuno ne oporavi.

foto:KK Partizan

About The Author

Možda ste propustili