Čanak: Otišao sam

Nenad Čanak nije više trener Partizana.

Poraz od Zadra, koji je bio peti u nizu Partizana, bio je posljednji meč koji je sa klupe crno bijelih  vodio Nenad Čanak.

“Pozdravio sam se sa igračima, smatram da sam jedini odgovoran za ovakvu situaciju. Neshvatljivom mi je da ekipa gubi 20 razlike od tima koji do sada nikoga nije pobijedio. Kao neko ko voli Partizan smatram da je bolje da dođe neko drugi ko će pokušati da izvuče maksimum iz ove ekipe koja ima kvalitet i ovo sigurno nije njihovo realno stanje”, rekao je Čanak i dodao da odlazi jer ekipa ne pokazuje napredak.

“Zato što ne vidim nikakvu reakciju u odnosu na prethodne utakmice. Vrijeme ide, jednostavno, hoću što ranije da presječem da bih pomogao Partizanu. Mislim da je sada pravi trenutak. Nisam stvarno očekivao da ćemo poslije poraza u Novom Mestu i korektne partije protiv Asvela, dobrog treninga, da ćemo ovako izgledati pred našim navijačima. U ovom momentu nemam šta drugo da uradim. Čist sam pred sobom, dao sam maksimum znanja, rada, volje, jednostavno to nije dovoljno za ono što Partizan želi. Smatram da je ovo normalan potez”.

foto:Partizan NiS

About The Author

Možda ste propustili