Čanak: Na titulu

Trener Partizana najavio napad na trofej šampiona Srbije.

Superliga Srbije počinje u srijedu. Svi klubovi izuzev Crvene zvezde imali su prinudnu pauzu od oko mjesec dana.

“U Superligu klubovi ulaze u drugačijem trenutku i drugačijoj formi. Zvezda koja je odigrala najviše utakmica, vjerovatno je istrošena. Partizan, Mega i FMP su posljednje utakmice početkom marta. Ekipe iz KLS imaju najoptimalniji raspored.  Ali šta je tu je, moramo da se prilagodimo. Superliga zaslužuje veći respekt nego što ima. Ipak je to liga koja ima evroligaša, tri ABA ligaša i ekipe iz KLS koje su spoj mladih i iskusnih igrača, predvođeni dobrim trenerima. Zaslužuje veći respekt”, istakao je trener Partizana Nenad Čanak i potom nastavio o ambicijama Partizana.

“Možda zvuči kao fraza, ali ponoviću da Partizan ima obavezu da napadne trofej u svakom takmičenju na domaćoj sceni. Tako ćemo se i ponašati, daćemo sve od sebe. Pripremili smo se najbolje što smo znali i umjeli da napadnemo trofej”, naglasio je Čanak.

Upitan da prokomentariše tri poraza u pripremnom periodu, trener crno-bijelih je izjavio:

“Poraz nikada nije prijatan i nijedna utakmica nije programirana da hoćeš da je izgubiš. Ti porazi su došli od ekipa koje su objektivno slabije i to je podatak koji pali alarm. Bolje što se desilo sada u mrtvom periodu, nego kao prošle godine kada Superliga nije zavšrena kako je trebalo za nas. Očekujem rekaciju već protiv Vojvodine i to će biti pravi test za nas”, zaključio je Čanak.

Svoj prvi meč u Superligi, crno-bijeli igraju u četvrtak, 19. aprila od 20 časova protiv novosadske Vojvodine.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili