Budućnost: Ne branimo Gordiću da igra za BiH

Novo poglavlje u slučaju Gordić.

IZ KS BiH su saopštili kako podgorička Budućnost ne dozvoljana Nemanji Gordiću da zaigra u dresu repreezntacije BiH.

Istina je izgleda drugačija, bar po tumačenju KK Budućnost, koja se oglasila saopštenjem, koje prenosimo u cjelosti:

“U cilju pravilne informisanosti javnosti, ovim putem ističemo da KK Budućnost Voli nije i neće ni u buduće određivati da li će neko od košarkaša zaigrati u reprezentaciji ili ne. Nemanja Gordić je prethodnog mjeseca odbio zvaničan poziv Košarkaškog saveza BIH. Upravi KK Budućnost Voli je pred početak priprema jasno stavio do znanja da se neće odazvati pozivu, što je i potvrdio nakon priprema u Kolašinu. Ne ulazimo u razloge Nemanjine odluke i loše komunikacije izmedju njega i Saveza.

Nemanja Gordić u našem klubu ima višegodišnji ugovor, svjestan je svoje odgovornosti i obaveza prema Klubu, kao i važnosti poštovanja svih dogovora izmedju Uprave i igrača, kao i važnosti svoje uloge u Klubu u susret predstojećoj sezoni.

Ovim putem, sugerišemo Košarkaškom savezu BiH da odnose izmedju klubova, igrača i reprezentacija treba pažljivo graditi, na profesionalnim i korektnim osnovama, kontinuirano i sa puno odgovornosti i medjusobnog uvažavanja, ne kroz medijske prozivke i optužbe. Ne treba zaboraviti da saradnja ne treba da počinje i završava samo na ovim kvalifikacijama.

Obraćanja selektora Repeše i pojedinaca iz Košarkaškog saveza BiH za nas predstavljaju prevaziđen način komunikacije, koji pripada nekim prošlim vremenima, a KK Budućnost Voli u jeku aktivnih   priprema za istorijsku sezonu koja je pred nama se time neće baviti”.

Uprava KK Budućnost Voli

foto:Budućnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili