Bojan Bogdanović: Lebron je najbolji, ali …

Sezona koju je Bojan Bogdanović ostavio ostavio iza sebe bila je iscrpljujuća, ali i najbolja koju je odigrao u profesionalnoj karijeri.

Sezonu je završio porazom njegove Indijane od Klivlenda u plej ofu NBA lige nakon sedam utakmica u kojima je čuvao Lebrona Džejmsa.

“Činjenica jest da smo imali Kavse u svakoj utakmici ove serije. U svakoj smo imali šansu za pobjedu. Doduše, iako je NBA sistem u doigravanju najpravedniji što se tiče toga ko prolazi dalje u izravnim obračunima – jer u seriji koja se igra do četiri pobjede, sve mora biti jasno – mislim da smo na kraju vrlo lako i mi mogli biti ti koji su prošli dalje. Čak smo ukupno, čini mi se, u ovoj seriji bili bolja ekipa od Kavsa”, rekao je Bogdanović u intervjuu za Sportske novosti.

Što je onda presudilo?

“Presudio je Lebron Džejms. Njegov neosporni kvalitet, a uz to dolazi, naravno, i autoritet koji ima na parketu”.

Ovo oko autoriteta tretirajte Bogdanovićevim diplomatskim odgovorom na status koji King ima kod sudija. Čak i kad “flopa”, neke od snimaka dvoboja s Bogdanovićem, koje se vrte po cijelom svijetu ovih dana, sve će objasniti. Iako ne pokazuje vulkan emocija na parketu, iako drži puno toga u sebi dok traje utakmice, na taj tretman Džejmsa kod sudija Bogdanović je ovaj put otvoreno negodovao…

“Riječ je o vjerojatno najboljem igraču svijeta, svakako najboljem uz Kevina Duranta i DžejmsaHardena. Takvi igrači, razumljivo je, imaju tretman kod sudija. I još uvijek mi je teško, teško mi je govoriti o toj seriji, teško mi je govoriti jer iza nas je ostala sjajna sezona. I mogli smo napraviti čudo, mogli smo proći dalje, a niko, baš niko nam uoči sezone nije davao šanse da ćemo uopšte biti u play-ofu. Treba pričekati nekoliko dana kad se svi skupa malo ohladimo. Znam da će ova sezona biti ocijenjena uspješnom i svi će više-manje biti zadovoljni, ali meni to neće pomutiti sliku da smo ih imali, da smo mi mogli biti ti koji idu dalje”.

U toj sedmoj utakmici Bogdanović, druga napadačka opcija Pejsersa, ostao je na tri poena, uz šut 1-9. Za napad nije ostalo snage jer je visio, ležao na Džejmsu. Sve što je mogao unijeti na parket a tiče se čiste snage, Bogdanović je donio sa sobom…

Mi smo Džejmsa pokušavali zaustaviti čitavu seriju. Ali to je praktički nemoguće. On je toliko jak da bilo koji faul kad je u naletu na obruč, uopšte ne osjeti. Mislim da se Džejms, što se tiče fizičkih mogućnosti, može baviti bilo kojim sportom, čovjek je jednostavno prejak. OK, ima još takvih igrača, igrača koji imaju veliku snagu, ali ne posjeduju kompjuter u glavi kakav ima on. Na njemu je teško igrati obranu “jedan na jedan”, a kad se ga se pokuša udvojiti, on je odličan dodavač i tu treba uvijek paziti jer su posljedica toga otvoreni šutovi ostalih. Teško je pronaći pravi način”.

foto:ESPN.com

About The Author

Možda ste propustili