Marjanović oduševljen Los Anđelesom

Boban Marjanović o prelasku iz Detroita u Kliperse.

Boban Marjanović je preko noći zamijenio dres Detroita, u klubu u kom je igrao od 2016. godine i zadužio opremu tima iz Los Anđelesa.

Srpski košarkaš zadovoljan je trejdom i znači mu što ga je u klubu dočekalo dobro poznato lice, saigrač iz reprezentacije – Miloš Teodosić.

“Zadovoljan sam dolaskom u Kliperse. Drago mi je i da su u trejdu sa mnom bila i dva moja dobra prijatelja iz Pistonsa Tobajas Heris i Ejveri Bredli. Sa njima sam se mnogo družio i provodili smo dosta vremena zajedno u Detroitu. Zato sam srećan što ćemo i dalje biti saigrači. Naravno da je olakšavajuća okolnost za mene i činjenica što je Miloš Teodosić u klubu. Dobro se poznajemo, sigurno će mi njegovo prisustvo mnogo značiti da se lakše naviknem na novu sredinu, novi klub i grad“, počeo je priču Marjanović za B92.net i već na startu nagovijestio da mu se Los Anđeles na prvi pogled veoma dopao:

“Zaista sam oduševljen gradom. Ne mogu da kažem da postoji nešto što mi se nije svidjelo. Teo je za kratko vrijeme uspio da mi približi grad i ljude u klubu. Ovo je zaista lijepo mjesto za život. I dalje sam smješten u hotelu, za nekoliko nedelja će mi se priključiti porodica. Jedva čekam da svi ponovo budemo na okupu i nadam se da će moja supruga Milica i djeca uživati u Los Anđelesu“.

U dresu Pistonsa nije dobijao željenu minutažu, ali je znao da iskoristi priliku kada mu se ukazala. Centar ’Orlova’ kaže da mu je teško padalo što je više vremena provodio na klupi, nego na parketu.

“Svakako da mi igrači želimo da igramo što više, da što više vremena budemo na parketu, ali neki put ne zavisi sve od nas. Međutim, na nama je da budemo pravi profesionalci, potpuno spremni i kada nam se ukaže prilika da na terenu pružimo maksimum. Koliko će ko igrati isključivo zavisi od trenera i njegove vizije. Na nama je da se izborimo za njegovo povjerenje i da bez obzira na sve, kad izađemo na teren, damo maksimum, pokažemo ko smo i koliko možemo. Bilo mi je teško što nisam igrao i mislim da je trebalo da bude drugačije, ali ne mogu i ne želim da se žalim. Jednostavno, trener donosi odluke, a na meni je da sve poštujem“. 

Ono što je za Bobija već postalo konstanto jeste činjenica da je omiljen među navijačima gdje god da se pojavi. Razlike nije bilo ni kada su simpatizeri Klipersa u pitanju:

“Nisam očekivao da ću dobiti toliku njihovu podršku, ali sve je baš lijepo ispalo. To zaista prija. Zbog njihove podrške imam još veću želju da pružim što bolje partije i pomognem timu da bilježi dobre rezultate“.

Srpska kolonija je ove sezone poprilično brojna u najjačoj ligi svijeta. Kao jedan od najiskusnijih imao je šta da posavjetuje debitante u NBA ligi.

“Bile su to uobičajene priče, kakav je život, koliko se trenira i na koji način, kako sam se ja oporavljao od velikih napora… Sa Bogdanom sam bio zajedno u reprezentaciji tokom ljeta pa smo dosta pričali o tome“, kratko je zastao Marjanović i potom poručio:

“Dosta je naših igrača u NBA ove sezone i mnogo mi je drago zbog toga. Svi momci zaista dobro guraju, cijenjeni su u svojim sredinama što i te kako utiče na ugled srpske košarke u svijetu“. 

foto:printscreen/youtube

About The Author