Bili smo lošiji u odbrani nego u napadu

Izjave trenera Partizana i FMP-a.

Treću sezonu u nizu Partizan i FMP igraće majstoricu u polufinalu šampionata Srbije. Mladi tim FMP-a je boljom igrom u druogm poluvremenu pobijedio crno bijele i zakazao treći meč u petak.

Čestitam domaćem timu. Bili su bolji u skoku, u asistencijama u šutu za tri. Imali su 44 slobodna bacanja, i to je sigurno bio ključ. I naša treća četvrtina u odbrani je bila katastrofalna i zato smo izgubili utakmicu“, rekao je trener Partizana Andea Trinkijeri.

Da li je presudila želja FMPa i loš ulazak u drugo poluvreme Partizana?

Iskreno ne znam. Znam da je drugo poluvrijeme bilo loše. Uspjeli smo da preokrenemo i onda tri slobodna bacanja koja su promjenila ritam utakmice. Bili smo lošiji u odbrani nego u napadu“, rekao je Trinkijeri, koji nije  želio da diskutuje o tome da li ovakva Superliga ima smisla.

“Nemam ništa da kažem o tome, kada ne odlučujem. Zašto da pričam, kada to ne mogu da promijenim”.

Na drugoj strani Vladimir Jovanović ponosan na svoje igrače.

“Zaista sam ponosan na njih. Kako su se borili, posebno u drugom poluvremenu, zato što nisu odustali i zato što su vjerovali da mogu da naprave dobar rezultat i pored svih problema koje smo imali u sklapanju tima od 12 igrača za ovu utakmicu. Vidjeli ste da je pored klupe sjedila prva centarska linija. Tako da sam zaista ponosan na njih.Mislim da je energija u drugom poluvremenu bila bolja, da su rešenja koja smo tražili u napadu bila pametnija u odnosu na prvu utakmicu. I to je bio ključ”.

Foto:Dragana Stjepanović/KK Partizan

 

About The Author

Možda ste propustili