Bertomeu: ABA ostaje sa jednim predstavnikom u Evroligi

Prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu kaže da ABA liga neće dobiti novog predstavnika u Evroligi u skorijoj budućnosti.

Za sada jedina mogućnost da ABA ima dva predsatvnika je da neki od timova osvoji Evrokup. Bartomeu je boravio u Podgorici i novinarima je negativno odgovorio na mogućnost da ABA liga u bliskoj budućnosti ima dva predstavnika.

“Takve promene se neće desiti u naredne tri, četiri godine. Ako ‘vrata’ Evrokupa ka Evroligi budu šira, samim tim će klubovi iz ovog regiona imati veće šanse da uđu u Evroligu. Jadranska liga je veoma posebna za nas i moje mišljenje je da će Evroliga ostati sa 18 timova u narednih pet godina. Time će timovi i dalje imati priliku da se takmiče u domaćim šampionatima, što je veoma bitno za evroligaško ‘ekosistem’. Sada imamo Bajern i ASVEL jer verujemo da ćemo time doprinijeti tome da razvijemo košarku na dva velika tržišta. Pričamo i sa Londonom i Parizom kako bi vidjeli da li tu postoji budućnost, ali naredne sezone nećemo imati nikakvih promjena”, rekao je Bertomeu.

Ostavio je otvorenu mogućnost da u Evroligu uđu dva predstavnika iz Evrokupa. Do sada je išao samo pobjednik ovog takmičenja.

“Jedina promjena do koje možda dođe je ta da još jedan tim ide iz Evrokupa u Evroligu. Da to takmičenje ima dva mjesta za plasman, na tome radimo. To je ideja, koncept, a vidjećemo da li će do nje i doći. Ako se timovi iz Evrokupa dobro pokažu u Evroligi možemo da im damo šansu na duže”, dodao je Bertomeu.

foto:euroleague.net

About The Author

Možda ste propustili