Barselona povukla Navarov dres

Dres Huana Karlosa Navara sa brojem 11 Barselona povukla iz upotrebe.

Česta situacija u sportskim klubovima je da se iz upotrebe povuče dres nekog ko je duboko zadužio taj klub. Takva sitacija je sa Barselonom i Huanom Karlosom Navarom, koji je ove sezone završio karijeru.

Njemu u čast na manifestaciji u gradu Santa Felju de Ljobregat je održana konferenciju za medije, na kojoj je saopšteno da se dres sa brojem 11, koji je nosio La bomba, povlači iz upotrebe. Svečani čin će biti 25.novembra kada je na programu derbi sa Realom.

Na manifestaciji redom bivši saigrači: Pau i Mark Gasol, Riki Rubio….

“Prošle godine sam se osjećao veoma dobro fizički i rekao sam da ću na kraju sezone vidjeti u kakvom budem stanju. Želio sam da odgiram još jednu sezonu. Međutim, na više sastanaka smo razgovarli i rekli su mi da ne bi voljeli da nastavim da igram i da bi bilo najbolje da radim u klubu. Tako smo donijeli odluku da je pravi trenutak i da moramo da gledamo u budućnost. Smetalo mi je što su me pozvali da ostavim nešto čime sam se bavio cijelog života, to mi je bila rutina, sport koji volim. Gušilo me je sve to, ali sam morao da prihvatim. Imam 38 godina, taj dan je morao da dođe. Morao sam da shvatim gdje sam i šta se događa. Možda su stvari mogle da budu rješene na drugi način. Znam da se ponavljam, ali tako je. Želiš da nastaviš, ali oni ne žele sa tobom, što su više puta ponovili”, rekao je emotivni Navaro, koji će u nastavku obavljati funkciju menadžera u klubu.

foto:Victor Salgado FCB

About The Author

Možda ste propustili