Banjaluka dobija novu dvoranu

Grad Banja Luka raspisaće u narednim danima tender za rekonstrukciju i prenamjenu nekadašnjeg Šoping centra u Jevrejskoj ulici u sportsku dvoranu, u vrijednosti od 1,02 miliona KM.

Ovim će krenuti konkretna realizacija planova za promjenu namjene Šoping centra, najvećeg ovogodišnjeg projekta iz oblasti sportske infrastrukture.

Pripreme za realizaciju ovog projekta otpočele su još prošle godine, raščišćavanjem vlasničkih odnosa i ulaskom mehanizacije koje je uklonila ostatke nekadašnjih poslovnih prostora.

Po tenderskoj dokumentaciji, izabrani izvođač radova biće u obavezi da objekat završi u roku od šest mjeseci.

S obzirom na to da će tender biti raspisan u nekoliko narednih dana, očekuje se da pristigle ponude zainteresovanih kompanija trebale biti otvorene polovinom idućeg mjeseca.

Kako je planirano, potrebna finansijska konstrukcija, procijenjena na 1.025.000 KM, biće osigurana iz više eksternih izvora, uključujući i mogućnost djelimičnog učešća grada, i to u okviru ovogodišnje emisije gradskih obveznica. Ipak, najveći dio novca trebao bi biti osiguran mimo gradske kase, piše na portalu grada Banjaluka.

foto:banjaluka.rs.ba

About The Author

Možda ste propustili