Bajramović ode, BiH traži rješenje

Veliki problemi za selekciju BiH.

Duško Vujošević ne može zbog zdravstvenih problema da vodi BiH u septembarskim “prozorima” FIBA kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

To je odavno saopšteno. Njegom pomoćnik Mensur Bajramović, planirano je da vodi selekciju u mečevima protiv Finske i Češke. Prvi problem je nastao pošto su pripreme pomjerene za ponedjeljak. Onda kao grom iz vedra neba osvanula je vijest da ni Bajramović neće voditi ekipu. Razlog dobio je ponudu iz Hong Konga.

“Bajramović je danas dobio ponudu da ide u Kinu, a kako nam je rekao to je ponuda kakvu nije mogao da odbije. Prenio nam je kako klub insistira da on već u ponedjeljak bude na putu ka Kini. Prema mom ličnom mišljenju ovaj potez bio je vrlo nekorektan. Istina je da Bajramović nije imao nikakav ugovor sa KSBiH, i nije bio obavezan za bilo šta, ali imali smo taj neki usmeni dogovor. Ugovor je trebao potpisati na početku okupljanja reprezentacije”, rekao je direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević za faktor.ba.

Potez koji je svakako nekorektan, ali treba gledati i drugu stranu. Bajramović je već jednom zbog reprezentacije “izvisio” za ugovor sa Karšijakom, a od nečega se mora živjeti.

Sada su ostali pomoćnici Muris Memić i Aleksandar Ćikić.

foto:fiba

 

About The Author

Možda ste propustili