Tuzlak u Zvezdi

Crvena zvezda angažovala centra rođenog u Tuzli

Alen Omić novi je košarkaš Crvene zvezde potvrdjeno je na oficijelnom sajtu kluba.U zvezdu je stigao kao slobodan igrač i potpisao je ugovor do kraja sezone.

Riječ je o 25 – godišnjaku,koji je visok 216 centimetara.

Rođen je u Tuzli, ali u BiH su procijenili da je netalentovan pa ga je put odveo u Sloveniju, gdje je pažnju na sebe skrenuo u Zlatorogu gdje je bio od 2009. do 2012. godine. Potom je prešao u Olimpiju za koju je nastupao do 2015. godine. Tih godina bio je velika želja i Duška Vujoševića,koji je vodio Partizan.

Iz Olimpije je otišao u Gran Kanariju, da bi 2016. godine prešao u Efes, gdje se nije dugo zadržao. Pozajmljen je Unikahi sa kojom je prošle sezone osvojio Evrokup. Ovu sezonu počeo je u Hapoelu iz Jerusalima.

Za selekciju Slovenije nastupao je na Svjetskom prvenstvo 2014. i Evrobasketu 2015. godine.

U razgovoru za klupski sajt rekao je da je okružen zvezdašima odmalena, uključujući i Nemanju Nedovića, sa kojim je igrao u Unikahi.

“Neda je bio moj najbolji prijatelj u Unikahi, momak koji mi je mnogo pomogao na ličnom planu da se snađem u Malagi i neko ko je puno doprineo da osvojimo Evrokup, najveći klupski trofej do sada u karijeri. Nekako su me zvezdaši pratili odmalena, još u Sloveniji, imam puno prijatelja meu njima, uostalom nije tajna da je Crvena zvezda izuzetno popularna u Sloveniji”.

“Uostalom, imam jako puno prijatelja i drugara među Srbima koji žive u Sloveniji, taj mentalitet i narod su mi jako bliski, tu nema nikakve tajne. Uostalom, ima li razlike? I te ljude doživljavam kao svoje, mentalitet nam je isti”.

Omić je komentarisao i stav dijela navijača da igrači iz “neprijateljskog komšiluka” nisu za Zvezdu.

“Šta je to neprijateljski komšiluk? Sa druge strane, imam kvalitet za Crvenu zvezdu i vjerujem da je ovo najveći izazov u mojoj karijeri. Narod u Srbiji doživljavam kao sebi blizak, uostalom imao sam još znatno ranije ideju da apliciram za srpski pasoš uz maternji slovenački”, rekao je Omić.

“Ja kao Slovenac nisam što se vjere tiče neko koga to baš zanima, odmah i da dodam, ljude delim na dobre i loše, trećeg nema. Ako baš nekoga i interesuje, ateista sam, pa neka bude da je Crvena zvezda moja nada i vjera, jer je meni košarka na prvom mjestu”, dodao je Omić.

foto:siol.net

 

About The Author