Olimpija smijenila Martića

Olimpija ima novog trenera.

Poraz u Laktašima bio je peti u nizu Olimpije u ABA ligi. Uprava je krivca pronašla u treneru i Zoran Martić je dobio otkaz.

Ubrzo su pronašli novog šefa struke, a to je mladi srpski trener Aleksandar Nikitović, koji je odradio prvi trening sa novim saigračima.

Nikitović je najprije bio pomoćnik Dušku Vujoševiću u Partizanu 2004. godine. Sedam godina kasnije prešao je u redove Crvene zvezde gdje je bio kratko vrijeme glavni trener poslije smjene Mihaila Uvalina. Bio je pomoćnik u Dušanu Ivkoviću na Evropskom prvenstvu 2009. godine, Svjetskom prvenstvo godinu kasnije i na Evrobasketu 2011. godine.

“Velika je čast biti trener Olimpije i biti dio takve organizacije. Prvi cilj će biti da se dignemo sa dna tabele u svim takmičenjima u kojima nastupamo (Liga šampiona, ABA liga). Prioritet u narednom periodu će nam biti ABA liga. Nakon utakmice sa FMP-om očekuje nas reprezentativna pauza i imaćemo više vremena da igrače uvedemo u novi sistem igre kako bi počelli da bilježimo pozitivne rezultate”, rekao je Nikitović.

foto:Petrol Olimpija/Tine Ruzic

About The Author

Možda ste propustili