Đorđević: Igram da bih pobijedio

Virtus iz Bolonje zvanično predstavio novog trenera Aleksandra Đorđevića.

U crnom duksu sa amblemom Virtusa pojavio se na zvaničnoj promociji Aleksandar Đorđević. Ugovor je potpisan do kraja sezone, ali postoji mogućnost da bude produžen, pod uslovom da obe strane budu zadovolje saradnjom na kraju sezone. Ono što želi da prenese ekipe je njegov pobjednički mentalitet.

Izuzetno poštujem istoriju kluba, ali sam ovde došao da bih „izazvao“ te rezultate. Moja misija je da probamo da budemo bolji. Svjestan sam da moram da donesem nešto moje ekipi. Volio bih da prenesem moju viziju košarke: Igram da bih pobijedio, želim da osvajam titule. Ne umijem da se borim za bilo koje drugo mjesto osim prvog. Prva misao mi je da ne napravim neku štetu. Vidio sam mnogo mladih igrača na prvom treningu. Radili smo osnovne stvari jer nije bilo vremena za nešto konkretnije. Sutra nas očekuje suviše važna utakmica”, rekao je Đorđević. 

Ta važna utamica je revanš osmine FIBA Lige šampiona protiv Le Mana, nakon 74:74 u prvom meču.

“Gledao sam i prostudirao Le Man. Očekuje me duga noć da bismo pripremili utakmicu. Moram samo da spriječim štetu koju možemo da napravimo. Iz ove perspektive, vođenje reprezentacije u prozorima mi je pomoglo. Što se igrača tiče, imaću jasniju sliku za nekoliko sedmica. Oni razumiju situaciju. Znaju i da nešto nije valjalo i sa njihovim radom. Moraće da preuzmu odgovornost, da urade više. A ja ću učiniti sve da im pomognem. Pokušaću da izvučem najpozitivnije moguće iz igrača, da ih ohrabrim”.

Foto:basketinside.com

About The Author

Možda ste propustili