Ako nekome fali motivacija, onda je to zaista veliki problem

Šampion ABA lige u polufinalu ide na Cedevitu, koja ima prednost domaćeg terena.

Prvi meč na programu je u ponedjeljak, a Jasmin Repeša vodiće Budućnost protiv bivšeg tima.

“U izuzetno smo bitnom periodu u sezoni. Treba nam koncentracija na najvišem nivou. Ako nekome fali motivacija, onda je to zaista veliki problem. Ipak siguran sam da ne fali, da zajednički, hrabro, odgovorno, disciplinovano možemo pozitivnu energiju prenijeti na parket”, rekao je o svom timu Repeša pa nastavio o kvalitetima Cedevite:

“Protivnik je neugodan i talentovan. Svakom Cedevita može napraviti probleme. Još imamo dva treninga, u nedjelju u Zagrebu pa na dan utakmice ujutru. Nema nepoznanica, rivali se odlično poznaju, do u najsitnije detalje. Pulena i Kobsa treba braniti da ne postignu koš, ali i da ne kreiraju za saigrače. Mogu napraviti saigrače boljima. Taj njihov kvalitet, koji je viđen i pokazan, je zahvaljujući njihovim saigračima koji imaju prikrivene kvalitete, koji mnogi ne vide. Mislim da imaju dva visoka igrača koji su najbolji dodavači na Balkanu. Stipanović i Žganec su odlični dodavači. Pitanje je koliko bi Kobs i Pulen dobijali toliko dobrih šuteva, da im nesu „petice” tako kreativne.” 

Suad Šehović svjestan je koliko je završnica bitna.

“Došao je dio sezone za koji smo se borili, igrali i spremali. Najvažnije utakmice, u kojima moramo biti najbolji i koje će odlučiti da li je sezona uspješna ili ne. Spremamo se, najvažnije je da smo zdravi i da smo svi na okupu. Nijanse će odlučiti, ko bude borbeniji i fokusiraniji doći će do pobjede. Imaju dva igrača spoljnje linije koji u rukama imaju po 20 poena. Za sve se spremamo. Ekipno bićemo „konektovani”, cilj je prije svega timska odbrana. Dosta smo mečeva imali od posljednjeg meča sa Cedevitom. Napredovali smo i odbrambeno i napadački i to ćemo sprovesti na parketu u ponedjeljak. Nadam se da će biti dovoljno za pobjedu.” 

Prvi meč na programu je u ponedjeljak od 19 časova.

Foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili