Aco Petrović: Rađa najveći krivac

Bivši hrvatski selektor i aktualni strateg brazilske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović osvrnuo se na protekle kvalifikacije.

Po njegovu mišljenju jedan od glavih krivaca za takvu blamažu je predsjednik Stručnog savjeta Dino Rađa.

“Stručni savjet kao takav ne postoji. Postoji samo predsjednik Stručnog savjeta koji gotovo autonomno donosi sve odluke. Radi se o Dini Rađi. On mi je svojevremeno rekao: ‘OK, ti si taj!’, poručio je Petrović u intervjuu za SportKlub.

“Instalirao je Skelina, a nakon početna dva okupljanja brzo ga je maknuo pa instalirao Anzulovića. Nakon što Anzulović podnese izvještaj, dobiće otkaz, a neko novi – čitajte između redova – dobiće u ruke reprezentaciju Hrvatske”, otkrio je bivši hrvatski selektor.

“Tri zadnje Rađine odluke su pogrešne. Tri od tri! Nakon što je prethodno deset godina devastirao Split, više nema dovoljno kvalitetnih referenci da radi taj posao koji ovog trenutka obavlja”, grmio je Petrović.

“Red, rad i disciplina, to je govorio Rađa. Taj isti Rađa koji se ’98. za kvalifikacionu utakmicu u Slavonskom Brodu pripremao tako što je spavao u hotelu s pet zvjezdica u Zagrebu te svaki dan išao autom na trening. Je li to red, rad i disciplina?”.

Foto:FIBA

About The Author

Možda ste propustili