ABA: Olimpijakos se zvanično raspituje

Grčki Olimpijakos poslao dopis ABA ligi.

Od ranije je poznato da je Olimpijakos najavio kako će zbog nezadovoljstva suđenjem u grčkoj ligi tražiti da anstupa u ABA ligi. Sve je bilo nezvanično – do danas. grčki klub je uputio pismo u sjedište regionalne lige u Zagrebu u koje su tražili da ih Liga obevaijeti o načinu rada.

Predsjednik Skupštine ABA lige Igor Dodik potvrdio je Olimpijakos poslao dopis.

“Mi smo imali razgovor sa generalanim menadžerom Olimpijakosa Stovropulosom, obavili smo inicijalni razgovor sa njim i ovaj klub je izrazio spremnost i želju da igraju u ABA ligi. Mi smo na tom razgovoru insistirali da oni pošalju pismo namjere i zvaničan dopis i da ćemo mi na to odgovoriti nakon predsjedništva i skupštine ABA lige. Taj dopis je stigao i sada ostaje da mi održimo predsjedništvo i Skupštinu da vidimo koje su mogućnosti, šta bismo trebali eventalno da promijenimo u propizicijama i pravlima “, rekao je Dodik.

Još je nejasno da li Olimpijakos na ovaj način vrši pritisak na domaću ligu, te je nejasno ako budu igrali ABA ligu u kojem će formatu biti Liga. Moraće se definitivno sa 12 mijenjati na 14 klubova što znači i mijenjanje Statuta lige, a što nije prvi put da se radi.

“Mislim da je to ogromna stvar i mislim da će na skupštini klubovi pozitivno reagovati na ovu inicijativu. Olimpijakos još nije zvanično potvrdio jer mi moramo donijeti odluku na Skupštini. Mislim da Olimpijakos čeka utakmicu protiv Panatanaikosa gdje su tražili izuzeće domaćih sudija, ukoliko se to ne desi, mislim da će definitivno istupiti iz grčke lige”, rekao je Dodik

foto:euroeague.net

About The Author

Možda ste propustili