Zvezda bez Feldina i Antića u Skoplju

Košarkaši Crvene zvezde bez dva bitna igrača u Skoplju.

Crvena zvezda će u ponedeljak u Skoplju protiv MZT-a odigrati meč 17.kola ABA lige. Pobjeda je obaveza zbog borbe za prvo mjesto, ali će je tim Dušana Alimpijevića,tražiti bez povrijeđenih Pere Antića i Džejmsa Feldina.

Na drugoj strani MZT je pobjedom u Zagrebu u prošlom kolu ponovo počeo da razmišlja od opstanku u ligi.

“Za razliku od prve utakmice u Beogradu, dosta toga se promijenilo u ekipi MZT-a. Tu je novi trener, došlo je dosta novih igrača, posebo na pozicijama 4 i 5, stigli su Majstorović, Spasojević…Sa prošlom utakmicom i pobjedom u Zagrebu, naš sljedeći rival je zadržao šanse za opstanak, i sada im je svaka utakmica od velikog značaja u toj borbi. Prvi protivnik u toj seriji utakmica je Crvena zvezda i sigurno će biti motivisani da pokažu dobru igru i reakciju nakon dobre utakmice sa Cibonom. Zato moramo da shvatimo ovu utakmicu najozbiljnije moguće, jer se naš prioritet zna. Moramo da budemo maksimalno oprezni, jer ćemo nastupiti bez povređenih Antića i Feldina”, kaže Alimpijević.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić smatra da je defanziva ključ pobjede.

“Očekuje nas teška utakmica, MZT je pokazao protiv Cibone  i karakter i kvalitet.  Promijenili su trenera, nekolicinu igrača i osvojenim bodovima u Zagrebu, pokazali su da će se boriti do kraja za opstanak. Ekipa u kojoj ima puno dobrih šutera, počev od Trajkovskog, Stojanovskog. Zato moramo da odigramo čvrsto, dobro u odbrani i da kontrolišemo ritam utakmice kako nama odgovara”, rekao je u najavi meča Lazić.

Meč MZT-Crvena zvezda igraće se u ponedjeljak od 18 časova.

foto:kk crvena zvezda.net

About The Author