Uroš Tripković: Krivo mi je da nisam igrao više

Uroš Tripković o karijeri.
Uroš Tripković

printscreen

Uroš Tripković govorio o bivšem klubu Partizanu, karijeri, prijateljima.

Nekadašnji košarkaš Partizana, Fenerbahčea, Huventuda, Valjadolida i Unikahe, te bivši reprezentativac Srbije, koji je bio dio reprezentacije koja je 2009. godine osvojila evropsko srebro, Uroš Tripković, neprimjetno je sjeo na tribine dvorane u Laktašima.

Došao je da pogleda meč ABA lige između Igokee i Cedevita Olimpije. Na poluvremenu odazvao se pozivu medija da prokometariše aktuelne teme.

“Iskreno prvi put gledam Igokeu, u povratku sam iz Italije pa sam iskoristio priliku što sam u prolazu i došao da vidim drugare koji igraju za Igokeu. Prvi put sam u hali , prelijepo je , vrlo pozitivno, Igokea mi djeluje baš dobro”, rekao je Tripković, koji je naravno prokometarisao start sezone bivšeg kluba Partizana.

“Rano je govoriti o dometima ekipa. Ekipa Partizana mi se baš sviđa kako izgleda ove sezone. Djeluje bi kvalitetno igrački i da imaju dobru atmosferu i vjerujem da mogu daleko da doguraju u Evroligi. Vidimo da Zvezda igra odlično u Evroligi. U ABA ligi ima nešto lošije rezultate ali je vjerovatno veći fokus na startu bio na Evroligi.

Možda je bilo i malo opuštanje ali ekipe djeluje zaista dobro. Partizan se još uigrava , novi je tim ostao je samo jedan igrač , nije to lako uigrati. Ali bitno je da imaju dobru atmosferu. Nedostaju im još dva igrača i kad se i oni priključe biće baš dobro . Nisam gledao meč uživo, ali nadam se da ću stići uskoro“, dodao je Tripković.

Tripković je bio dio sjajne generacije Partizana, čovjek koji je imao gotovo savršen skok šut. Ipak zbog problema sa kukovima rano je u 27. godini završio karijeru.

“Osvojio sam dosta titula, imao sam srebro na Evropskom prvenstvi ali uvijek će mi biti žao što sam završio karijeru sa 27 godina. U 25 godini sam imao prvu operacije pa je uslijedio oporavak. Igrao sam bez bola šest do osam mjeseci i onda se opet javio isti bol. Doktor je rekao da bih u budućnosti opet imao istu situaciju.

Tu nisam vidio neki smisao. Operacija pa opet težak oporavak, sve to je bilo mukotrpno pa sam odlučio da prekinem karijeru. Ali opet mi je krivo da nisam igrao više“.

Košarka mu je podarila i prijateljstva za cijeli život.

“To su prijateljstva za čitav život. U kontaktu sam sa Novicom Veličkovićem, Kostom Perovićem, Milenkom Tepićem i ostalima. Imali smo sjajnu atmosferu tako da se redovno čujemo“, rekao je Tripković.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author