Željko Obradović: Taj dečko ima glavu za košarku

Kad Obradović hvali.
Željko Obradović

foto: Emilija Jovanović/ Partizan

Željko Obradović trener Partizana govorio je nakon pobjede protiv Makabi Tel Aviva.

Crno-bijeli su u ćetvrtom kolu Evrolige, kao gosti u hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu pobijedili “Ponos Izraela” sa 91:79 i tako došli do drugog trijumfa ove sezone.

“Očekivali smo ovako nešto, znajući da su dobar napadački tim, imaju visoke koji su mobilni i bekove koji igraju jedan na jedan. Imali smo velike probleme sa ofanzivnim skokom i kada smo počeli to da kontrolišemo bila je drugačija utakmica. Treba da vjerujemo sebi, ovo je poruka poslije ove utakmice. Čestitke igračima”, poručio je Obradović.

Poslije Bajerna u duplom kolu kada je u pitanju Evroliga pao je Makabi. Ne može bolje.

“Igrači imaju atmosferu, žele da igraju, srećni su i zadovoljni. Zadovoljstvo je veliko kada se tako ponašaju. Odigrali smo veoma dobru utakmicu, pogotovo u posljednjoj četvrtini. Bili smo izuzetno pametni napadački, koristili naše prednosti i slabosti rivala. Naravno da me raduje što su požrtvovani i to je pokazatelj svega što je ovaj tim u tom trenutku.

Trojica su se bacila na loptu kada je utakmica bila odlučena. Od prvog dana imaju takav odnos. Vjerujem u njih i ovaj tim ima mogućnost da napreduje, ali treba da dođe do automatizama. Bilo je momenata kada zaboravimo neke kretnje u napadu, defanzivni plan, ali to je sve logično za početak sezone.”

Isak Bonga pokazuje stabilnost na početku sezone.

“Iskusan je igrač, sa Nemačkom je bio svetski prvak i sposoban je da pokrije više pozicija i koncentrisan je na svakom treningu i shvata zadatak. Odigrao je konstantno i cijela ekipa tako igra. Kada je on izašao, Aleksej Pokuševski je odigrao izvanredno defanzivno, ali i napadački. Taj dečko ima glavu za košarku”, zaključio je Željko Obradović.

Partizan u narednom kolu kada je u pitanju Evroliga dočekuje Virtus iz Bolonje.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author