Aleksej Pokuševski: Na svakoj utakmici ću uraditi sve što je potrebno timu da bi pobijedio

Pokuševski motivisan.
Aleksej Pokuševski

foto: KK Partizan/Maja Nastić

Aleksej Pokuševski motivisan dočekuje početak sezone.

Pripreme su gotove, nije izgledalo loše, sada slijedi ono pravo. Takmičarski mečevi, a prvi je u srijedu protiv čačanskog Borca na domaćem terenu uz slobodan ulaz. Aleksej Pokuševski se polako navikava na evropski stil, shvata šta se od njega očekuje i čini se da bi mogao biti bitan faktor u ekipi Željka Obradovića.

“Do sada nisam nešto mnogo igrao u Evropi, ali u odnosu na NBA rekao bih da sam sada više skoncentrisan. Drugačiji je i intenzitet koji se drži u toku utakmice i sada već osjećam tu razliku. Ne mogu da ocijenim kako ćemo izgledati kada počne sezone, ali ako budemo imali pravi pristup treningu i utakmicama možemo da doguramo daleko.

To je nebo i zemlja kako rade treneri ovde i tamo. To se pogotovo odnosi na Željka Obradovića koji je stalno prisutan na terenu, ne samo fizički nego i svojom energijom. Stvarno je poseban osjećaj biti njegov igrač. Mislim da sam dosta napredovao. Ne znam da li se to vidi, ali osjećam se bolje na terenu. Želim napredak u svakom segmentu igre, energija, odbrana, skok… Na svakoj utakmici ću uraditi sve što je potrebno timu da bi pobijedio”, rekao je Aleksej Pokuševski za “Meridiansport“.

Uporedio je kakav je osjećaj, za promjenu, igrati u crno-belom dresu, s obzirom da je često kao navijač posjećivao utakmice.

“Isto je uzbuđenje, možda malo drugačija vrsta, ali ista veličina. Jedva čekam da igramo pred našim navijačima. Mislim da će to biti fantastično iskustvo za nas, ali i dodatna motivacija. Pripremamo se za početak sezone i mogu reći da jedva čekamo.”

Partizan od 19 časova u prvom kolu ABA lige dočekuje Borac.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author