Andrea Trinkijeri vjeran Žalgirisu

Ostaje.
Andrea Trinkijeri i Dragan Bajić

foto: KK Partizan

Andrea Trinkijeri produžio je ugovor sa Žalgirisom.

Italijanski trener je sredinom prošle sezone preuzeo Žalgiris, nakon što je klub napustio Kazis Maksvitis i u tom momentu su u Evroligi bili na učinku pet pobjeda i 12 poraza, a sezonu su završili sa 14 pobjeda 20 poraza.

Ugovor sa Trinkijerijem je produžen do 2026. godine.

Trinkijeri je prije žalgirisa proveo tri sezone trenirajući Bajern, koji je doveo do uzastopnih nastupa u doigravanju 2021. i 2022., jedina dva u istoriji Evrolige njemačkog kluba. U obje sezone Trinkijerijev Bajern izbačen je u doigravanju u pet utakmica.

Trenersku karijeru počeo je u Vanoliju iz njegove rodne Italije. Trenirao je i Kazertu, Veroli i Kantu u Italiji, Uniks Kazanj u Rusiji, Brose Bamberg u Njemačkoj, Partizan u Srbiji, kao i reprezentaciju Grčke.

Pomogao je Uniksu-u da osvoji Kup Rusije i dođe do finala Evrokupa 2014. Te je sezone takođe proglašen trenerom godine u Evrokupu. Trinkijeri je vodio Bamberg do tri uzastopna prvenstva Njemačke od 2015. do 2017. plus Kup Njemačke 2017. Osvojio je kupove Srbije sa Partizanom 2019. i 2020. Tokom svog vremena s Bajernom doveo ga je i do naslova njemačkog kupa 2021. i 2023.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author