(VIDEO) Spektakularan doček za Furnijea

Evan Furnije

foto: FIBA

Spektakularan doček navijači Olimpijakosa priredili su za Evana Furnijea.

Francuski košarkaš se nakon 12 godina igranja u NBA ligi vratio u Evropu i potpisao za Olimpijakos. Potpis francuskog košarkaša bez sumnje jedan je od najznačajnijih ovog ljeta u evropskoj košarci. Furnije je u srijedu uveče stigao u Pirej, a tamo su ga dočekali navijači Olimpijakosa. Pjesme, baklje i opštenarodno veselje, kojem se pridružio i sam Furnije, koji nije krio oduševljenje.

Evan Furnije je u dosadašnjem dijelu karijere upisao 704 utakmice u NBA na kojima je prosječno beležio 13,6 poena, 2,7 skokova i 2,5 asistencija. Branio boje Denver Nagetsa, Orlando Medžika, Nju Jork Niksa, Detroit Pistonsa i Boston Seltiksa.

“Ne želim da prolazim kroz to šta sam iskusio kroz zadnje dvije godine u NBA. Bilo mi je jako dosadno.. Već sam razmišljao o povratku u Evropu. Želio sam uzbudljivo iskustvo. Želio sam da imam više NBA iskustva. Samo pet puta sam igrao plej-of. Ali ne možeš kontrolisati sudbinu.

Poslije Olimpijskih igara, rekao sam agentu Olimpijakos mi je prioritet. Imao sam razgovore i sa nekima iz NBA, posebno Milvoki Baksi. Zainteresovani su bili ali nije se desilo. Dobio sam ugovor od kluba koji nisam želio jer su htjeli da budem mentor mladim igračima. Ali to je nešto što nisam želio“, rekao je Furnije.

Moraće da promijeni način igre koji mora da bude drugačiji u odnosu na NBA.

“Znam to. Biće to period adaptacije, ali igrao sam FIBA košarku skoro svako ljeto u najvažnijim takmičenjima. Ovde mislim da ću moći da igram tri pozicije na perimetru, što mi otvara šansu za više minuta. Ali najvažnija stvar je ta da želim da osvojim Evroligu”, rekao je Furnije za Lequipe.

Ugovor je potpisan na dvije godine. U Pirej su ovog ljeta takođe stigli Saša Vezenkov, Kinan Evans, Luka Vildoza i Tajler Dorsi.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author