Željko Obradović: Suština kod Dražena je bila nevjerovatna posvećenost

Željko Obradović

foto: aba liga/ Dragana Stjepanović

Željko Obradović doputovao je u Zagreb i u četvrtak će biti dio spektakla.

Obradović će predvoditi ekipu Dražen, na meču u čast velikom Draženu Petroviću.

„Mene je Aca (Petrović) kontaktirao prošle godine povodom ovoga i odgovor mi je bio ’šta god hoćeš i kad god hoćeš’. Nije se postavljalo uopšte pitanje da li ću se ovde naći povodom spektakla. Čovjek kao što je Dražen to je i zaslužio. Drago mi je da sam ovdje“, rekao je Obradović i dodao:

“Ne znam ni ko su igrači. Ovo je spektakl za sve ljude koji su bili poštovaoci Draženovog lika. Ovo je sjećanje na njega.“

Željko Obradović i Dražen Petrović su na terenu bili protivnici u reprezentaciji Jugoslavije saigrači?

„Igrali smo mnogo utakmica. Suština kod Dražena je bila nevjerovatna posvećenost. To će svi reći. To je primjer i dan danas svim igračima, želja za napretkom, individualna tehnika koju je promijenio, igra jedan na jedan gdje je bio nezaustavljiv. I ogromna želja za pobjedom gdje je vukao saigrače i sve ljude iz kluba. Imao sam sreću i da budem uz njega u reprezentaciji.“

Čuvao ga je kada su bili rivali.

„Pokušavali smo da iskoristimo Draženove mane. Ako ih je bilo. A nije ih bilo baš mnogo.“

Poslije Olimpijskih igara u Los Anđelesu 1984. godine uvedene su trojke što je mnogo promijenio košarku.

„Pravila su se promijenila pa i košarka. Takvi timovi su imali prednost. A sada imate trendove gdje se malo i pretjeruje u tome. Pričamo o periodu kada su ljudi koji su imali informacije mogli da putuju u Ameriku.

Možemo da se vratimo u vrijeme Kreše Ćosića koji je prvi to radio, pa profesor Nikolić… Veliki treneri koji su imali tu prednost. A sada kliknete i sve vidite, sve su informacije dostupne“, dodao je trener Partizana.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author