Partizan počeo pripreme: Roster zaključen

Partizan

foto: KK Partizan/ Maja Nastić

Partizan je počeo pripreme za sezonu 2024/2025.

U maloj sali Beogradske arene, prvom treningu je prisustvovalo 15 igrača, dok je dodatnih nekoliko dana odmora nakon Olimpijskih igara dobio francuski reprezentativac, Frenk Nilikina.

Tako su na terenu prvi put zajedno bili: kapiten Vanja Marinković, Brendon Dejvis, Ife Lundberg, Karlik Džouns, Duejn Vašington, Balša Koprivica, Mario Nakić, Mitar Bošnjaković, Aleksej Pokuševski, Sterling Braun, Ajzak Bonga, Arijan Lakić, Ajzeja Majk, Aleksa Dimitrijević i Tajrik Džons.

Trener Željko Obradović obratio se medijima pred prvi trening.

“Prvi trening, odlučili smo da boravimo sve vrijeme u Beogradu i ovde ćemo imati dvije kontrolne utakmice. Potom sledi turnir na Siciliji, pa turnir koji će Partizan organizovati na našim terenima na Kalemegdanu, a onda se selimo u Atinu. To je sve prije početka sezone i prve zvanične utakmice protiv Borca u ABA ligi,” rekao je Željko Obradović i rekao kako je Nilikina dobio dodatno vrijeme za odmor.

“Tri igrača koji su bili do kraja na Olimpijskim igrama: Vanja Marinković, Isak Bonga i Frenk Nilikina. Sa njima sam razgovarao i Frank se osjeća prilično umorno i dobio je dodatan odmor. Vanja i Isak nisu htjeli i ostaće u Beogradu. Bošnjaković ima povredu još sa EP za juniore, jer nije igrao finale. Svi ostali su tu i treniraće. Malo vremena ima, ali tako je kako je. Imaćemo utakmice kroz koje ćemo pokušati da dođemo do željene forme“, rekao je Obradović i naglasio da više neće biti dolaska novih igrača-

Karlik Džons je propustio predstavljanje tima zbog problema sa avio vezama, ali je stigao.

“Pričao sam sa trenerom, pokušavajući da vidim svoju ulogu. Rekao mi je da budem ono što sam tokom karijere, da budem lider, plejmejker, da budem po cijelom teren, da učestujem u svim fazama igre. Zbog toga sam došao. U novom sam okruženju, sa novim stručnim štabom, saigračima. Uzbuđen sam da dam sve od sebe za saigrače“, rekao je Džons.

Crno-bijeli će tokom prve faze priprema trenirati u Beogradskoj areni, a u planu su i pripremne utakmice u Beogradu, Trapaniju i Atini.

Prvi zvanični meč u sezoni, crno-bijeli igraju 25. septembra kada u Beograd stiže Borac iz Čačka. Sezonu u Evroligi, Partizan započinje trećeg. oktobra, kada će u Vitoriji igrati protiv Baskonije.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author