Đorđije Jovanović: U dogovoru sa trenerom Željkom Obradovićem, porodicom i agentima

Jovanović o povratku u ABA ligu.
đorđije Jovanović

foto: KK Partizan

Đorđije Jovanović ovog ljeta je potpisao ugovor sa ekipom podgoričke Budućnosti.

Jovanović, koji je za Partizan odigrao osam utakmica u Budućnost dolazi nakon epizode u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je branio boje Ontario Klipersa.

Snažni košarkaš je sa U20 selekcijom Crne Gore prije dvije godine osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu. Potpisao je potom trogodišnji ugovor sa Partizanom, koji je istekao.

“Mislim da sam donio pravu odluku nakon tri sezone u Partizanu i jedne sezone u Americi, G ligi. Mislim da je Budućnost prava sredina za mene, vraćam se kući poslije skoro pet godina i vjerujem da dolazim u pravo vrijeme, kada sam sazrio, da sam spreman i da mogu da dam maksimum ove sezone,” rekao je Đorđije Jovanović.

Interesantan košarkaški put za mladog košarkaša je iza njega.

“Put jeste drugačiji, ali ga ja ne bih mijenjao. Vjerujem da sam i tada donio pravu odluku, jer je odluka uslijedila nakon nedostatka minuta u Partizanu, u dogovoru sa trenerom Željkom Obradovićem, porodicom i agentima.

Pošao sam u sredinu koja je malo drugačija i malo teža za Evropljane koji nisu upoznati sa cijelim sistemom. Ali svojim radom, trudom i zalaganjem sam zaslužio dobru ulogu i dobru minutažu.”

Za kraj je prokomentarisao šta očekuje od potpisa za Budućnost.

“Moja očekivanja su da dam svoj maksimum, kao i uvijek. Da doprinesem dobrom energijom, da doprinesem ekipi što više mogu. Da se kao ekipa borimo, da odigramo svaku utakmicu kao da je posljednja i da zabilježimo što više pobjeda. Navijači mogu očekivati od mene da ću uvek biti na 100 odsto. Energija, odbrana, uvek prisutan na parketu. Želio bih da pozovem sve navijače Budućnosti da nas ove sezone podrže u što većem broju.”

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author