Škola košarke Nikole Jokića: Portoriko pregažen

Nikola Jokić

foto: FIBA

Škola košarke Nikole Jokića u meču protiv Portorika.

Košarka je timski sport, ali Nikola Jokić je čovjek-tim. Pokazao je to nebrojeno puta, a opet ponovio u meču drugog kola Olimpijskih igara protiv Portorika u kojem je Srbija slavila pobjedu 107:66.

Zaustavili su u prvom poluvremenu košarkaši Srbije bekove Portorika, prije svih Hoze Alvarada, koji je dao samo dva poena, dok je Južnom Sudanu ubacio 21.

Iz dobre odbrane došla je i tranzicija. Nikola Jokić je dijelio asistencije poslije defanzivnog skoka kao na tacni. Najviše je profitirao Filip Petrušev, koji je odlično trčao i poentirao. Kada nije asistirao Jokić je pogađao. usudio se u par navrata selektor Portorika da ga ne udvaja pod košem i to je surovo kažnjeno. Dok je bio na klupi na sceni su ga mijenjali Vasilije Micić i Nikola Milutinov, koji su odlično igrali dva na dva, te sveprisutni kapiten Bogdan Bogdanović.

Srbija je na poluvremenu riješila pitanje pobjednika. Vodila je 52:35, a Jokić je imao 10 poena, devet skokova i pet asistencija.

U nastavku ista priča i samo se čekalo da li će Nikola Jokić upisati tripl-dabl. Nije ga bilo u igri u posljednjoj četvrtini i meč je završio sa 14 poena, 15 skokova i devet asistencija. Filip Petrušev je dao 15, Bogdan Bogdanović i Vasilije Micić su dali po13, Aleksa Avramović 12, Nikola Milutinov 11, Nikola Jović je dao 10. U reprezentaciji Srbije svi igrači su postigli poene. Na drugoj strani jedini dvoicfreni Kristofer Ortiz 19 poena.

Srbija u posljednjem kolu grupne faze igra protiv Južnog Sudana u subotu u 21 čas.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author