Marko Jošilo: Moja je žela bila da krenem dalje

Marko Jošilo

foto: Igokea/ Marija Vuruna

Marko Jošilo nije više igrač Igokee.

Jošilo je dres Igokee nosio prethodne četiri sezone. Bio je i kapiten ekipe. Dva puta je osvojio titulu šampiona BiH, tri Kupa, a predvodio je ekipu u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona.Karijeru će nastaviti na nekom drugom mjestu.

“Prevashodno je bila moja želja da krenem dalje. Odradio sam olimpijski ciklus u Igokei. U globalu, bile su to četiri uspješne godine. Igokea sada igra veća i ozbiljnija takmičenja, a od deset titula ja sam učestvovao u četiri. Kad podvučem crtu, zadovoljan sam šta sam postigao i šta smo ostvarili. Zahvalan sam Igokei, nadam se da se i oni tako osjećaju prema meni. Došao sam do novog nivoa i lako smo se dogovorili“, rekao je Marko Jošilo na startu razgovora za Meridian sport.

Oaj košarkaš rođen prije 32 godine u Čačku ima dvije želje u budućnosti.

“Imam samo dvije želje, da budem zdrav i da uživam u košarci. Došao sam do stadijuma da sam iskusan, ali u dobrim igračkim godinama, nisam na zalasku karijere. Prevashodno mi je želja da gdje god da odem, budem srećan u košarci, na svakom treningu, u klubu koji se bori i ima ambicije. To mi je uvijek bilo potrebno.”

Dječačke snove je ostvario.

„Ne volim da razmišljam šta bi bilo kad bi bilo. Jedan od dječačkih snova sam ostvario kada sam debitovao za prvi tim Partizana. To mi je mnogo značilo, a ja sam ostvario rano u karijeri. Ipak, istina je da sam se afirmisao u nekim drugim klubovima.

U Igokei jesam dostigao nivo na evropskoj sceni, dokazao da mi je tu mesto. Možda je i do uloge, poklopile su se ambicije, bili smo gladni uspjeha… Ali, u ABA me poznaju dobro i iz prethodnih klubova.“

Sezona u Partizanu

“Bio sam realan. Vidio sam da nema mesta za mene u tom momentu, a mladi tim je igrao Prvu srpsku ligu. Želio sam nešto ozbiljnije. U Partizanu ne bih dobio tu priliku. Uvijek mi je bila ideja da igram, da sam na sceni, da imam minute. Jedno su utakmice, drugo treninzi.”

Bogdan Bogdanović je tada isto korčio na veliku scenu.

“Bogi je u tom periodu bio… neozbiljniji. Njegova radna etika je prešla na novi nivo sa povratkom Duška Vujoševića u Partizan. Mada, svi smo mi, čim bismo napunili 18 godina i završili treći razred srednje škole, potpisivali seniorske ugovore. Iz ove perspektive – bilo je to rano.

Osim ako nisi Luka Dončić, teško će ti biti. Za mene je bilo malo rano, ali i za Bogdana. U istoj generaciji je bio i Nemanja Bešović… Sada je Bogdanović postao pojam profesionalca,” prisjetio se Marko Jošilo.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama

About The Author