(VIDEO) Jokić odveo Denver u finale

Jokić

foto: Denver Nuggets

Denver će igrati u finalu Zapadne konferencije NBA lige, pošto je bio bolji od Finiksa. Nikola Jokić odveo svoj tim do finala.

Denver je u polufinalnoj seriji sa 4:2 u pobjedama bio bolji od Finiksa. U šestom meču pobijedili su u gostima sa ubjedljivih 25 poena razlike 125:100. Od starta meča Detroita je zaigrao bolje i iskoristio činjenicu da u sastavu domaće ekipe nije bio Krisa Pola i Deandre Ejtona. Kako je Denver igrao najbolje govori činjenica da su na poluvremenu ubacili čak 81 poen i imali su razliku od 30 poena i tu je finalista bio poznat.

Nikola Jokić je dominirao i na ovom susretu. Upisao je 11. tripl-dabl u plej-ofu od 32 poena, 12 asistencija i 10 skokova, tako da ima više tripl-dablova sa 30+ poena u doigravanju nego svi centri u istoriji NBA lige zajedno! Džamal Marej je dodao 26 poena. Na drugoj strani Kameron Pejn je ubacio 31, Kevin Durant 23 poena.

Boston je predvođen Džejsonom Tejtumom, koji je od svojih 19 poena 16 postigao u finišu meča kada je ubacio četiri trojke pobijedio Filadelfiju u gostima 95:86 i izjednačio na 3:3 u seriji.

About The Author