Bajić: Da je bilo više koncentracije, mogli smo ranije zatvoriti meč

Bajić

foto:championsleague

Izjava trenera Igokee Dragana Bajića nakon pobjede u Češkoj.

Igokea je u meču petog kola FIBA Lige šampiona pobijedila Nimburk u gostima i tako došla do treće pobjede i kolo prije kraja imaju minimum plej in obezbijeđen.

”Čestitam momcima na pobjedi. Ekipi Nimburka želim puno sreće u nastavku sezone. Ovo je bila teška utakmica za pripremu, jer smo prije par dana imali iscrpljujući meč u ABA ligi, a bio nam je težak i put jer smo putovali 14 sati autobusom. Fokus nam je bio da oporavimo ekipu i da što spremniji dočekamo utakmicu. Znao sam da će Nimburk tražiti svoju šansu u ovoj utakmici, da će sa dobrom odbranom i dosta trčanja, pokušati da nas izmori i da dođe do lakih poena“, rekao je bajić i nastavio:

Te stvari su bile problem u prvom poluvremenu. Sugerisao sam na to igračima i taj segment je bio bolji u drugom poluvremenu. U drugom poluvremenu je došlo do pada koncentracije nekih bitnih igrača. Da je bilo više koncentracije, mogli smo ranije zatvoriti meč. Jako bitna kontrola skoka koju smo imali i to je jedan od najbitnijih faktora za pobjedu, koja je najbitnija, gledajući da smo imali osam igrača u rotaciji. Takođe, igrali smo protiv dobrog protivnika, koji je atletski moćan na svim pozicijama. Ova pobeda je bitna za nastavak takmičenja”.

Igokea u posljednjem kolu dočekuje Bahčešehir.

About The Author