Gaćeša: Zagorac i Golubović mi pomažu

Krilni centar Nikola Gaćeša je iz Kaknja prešao u Betis pokazavši da je moguće napraviti iskorak iz Lige BiH ka najjačem evropskom nacionalnom takmičenju.

Tim iz Sevilje zauzima posljednje mjesto na tabeli Endesa lige i prijeti mu ispadanje u niži rang. Gaćeša je dogovorio saradnju do kraja sezone i doveden je da izvuče ekipu iz opasne zone. Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola, a bivši igrač Igokee debitovaće protiv Saragose.

“Borićemo se dok postoje matematičke šanse za opstanak. Svaka sljedeća utakmica nam je najbitnija počevši od Saragose koju možemo posmatrati kao meč sezone. Srećan sam što sam u Betisu, Rade Zagorac i Vladimir Golubović mi olakšavaju proces prilagođavanja. Ovaj transfer vidim kao neki vid priznanja za sve što sam do sada radio, ali i motiv za ono što me tek očekuje”,rekao je Gaćeša za “Glas Srpske”.

Odlične igre pružao je u Dinamu iz Tbilisija, neki raniji susreti sa španskim ekipama preporučili su ga Andalužanima. U dresu Kaknja bilježio je 16 poena i pet skokova po utakmici.

“Dobre igre u FIBA Ligi šampiona protiv Huventuda, kao i poslije u FIBA Evropa kupu doprinijele su da me primjete neki timovi iz jačih liga. Za najveći iskorak u dosadašnjoj karijeri uticale su i partije iz prvenstva BiH”,  dodao je Gaćeša.

Kako je Endesa liga najkvalitetnija na Starom kontinentu očekuje ga mnogo duela sa vrhunskim igračima. Svaki meč biće na nož, a pogotovo ovaj prvi protiv Saragose koja ima samo pobjedu više od Betisa i drži prvo mjesto iznad zone ispadanja.

“Pružiću maksimum kakvu god odluku mi trener namijenio protiv Saragose. Svakodnevno se trudim da što bolje upoznam saigrače i uklopim u sistem. Već sam rekao da je to najbitnija utakmica sezone, daćemo sve za pozitivan rezultat. Igranje u ovako snažnoj ligi svaki vikend novi je izazov zbog velikog broja kvalitetnih igrača i timova. Teško je izdvojiti bilo koga, ali od preostalih utakmica dueli sa Realom i Baskonijom biće posebno izazovni”,zaključio je Gaćeša.

Gaćeša je pet godina proveo na studiju u SAD, gđe je nastupao za TCU Frogse u prvoj NCAA diviziji. Prije Kaknja i Dinama iz Tbilisija Gaćeša je nastupao za Igokeu, slovenački Helios, rumunski Temišvar, Obervart iz Austrije, francuski Rui, gruzijski Rustavi i iranski Šardari Tabriz.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili