Srbija preko Italije do finala

Košarkaši Srbije pobijedili su Italiju u polufinalu Superkupa u Hamburgu.

Srbija je slavila pobjedu 90:86 (24:23,20:30,21:19,25:14). Tim Svetislava pešića do pobjede je došao mnogo boljom igrom u posljednjoj četvrtini u kojoj su glavne uloge imali Jokić, Micić i Kalinić, dok su ostali dalli doprinos u odbrani.

Poslije prve četvrtime tim Đanmarka Poceka je imao vođstvo, koje je u pojedinim mometima, prije svega zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena iznosilo i 15 poena. Ipak u posljednjem kvartalu mnogo čvršća igra Srbije u odbrani u napadu kada su Jokić i Micić na terenu ne nedostaje kreativnosti i pobjeda je izborena i plasman u finale u kojem Srbije čeka boljeg iz duela Njemačke i Češke.

Nikola Jokić sa 18 poena i 10 skokova najbolji u srpskom timu. Vladimir Lučić, Nikola Milutinov i Vasilije Micić su dali po 15 poena. Na drugoj strani Simone Fontekio 25, Nikolo Meli 17, Niko Manion 16, Stefano Tonut 12 poena.

Što se tiče promjena u sastavu Srbije u odnosu na meč sa Slovenijom, u ekipu se vratio centar Nikola Milutinov, a Nemanja Nedović ovog puta nije igrao. Opet je pauzirao i bek Marko Gudurić. Od ranije je bilo poznato da zbog povrede ne igra Nemanja Bjelica. Za Italiju nije nastupio Danilo Galinari.

foto:kss

About The Author