Čestitao sam igračima na poluvremenu

Izjava Željka Obradovića nakon što je njegov tim izjednačio na 2:2 u finalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde.

Odigrao je Partizan najbolji meč sezone i sa 112:84 pobijedio rivala.

“Najvažnije je da je 2-2. U plej-ofu nije važno sa kojom razlikom se pobjeđuje, već da pobijediš i ideš dalje. Zaslužili smo da se vratimo i igramo petu, odlučujuću utakmicu. Sve ono što sam pričao poslije protekle dvije utakmice ostaje – požrtvovanost na vrhunskom nivou, odgovor na Zvezdinih ranih osam razlike odličan. Zaista želim da čestitam igračima na izuzetno dobroj utakmici. Nadam se da ćemo moći da skupimo dovoljno energije, želje i morala u ova dva dana da odigramo dobru utakmicu u ponedeljak”, poručio je Obradović.

Novinare je zanimalo u čemu je tajna što je Partizan igrao sa nevjerovatnom energijom manje od 48 sati pošto je završena treća utakmica.

“Najiskrenije sam igračima čestitao već na poluvremenu. Bili su izuzetno koncentrisani, potrošili mnogo energije u odbrani, ali smo bili i izuzetni u napadu, pre svega pametni, znali smo gdje treba da napadamo. To nam je falilo ove sezone. Nadam se da ćemo takvi da budemo i u ponedeljak. Utakmica će biti zahtjevna, to je stvar psihologije, želje, opterećenja… Probaćemo da uradimo sve što možemo, znam da će i Crvena zvezda. Nadam se da ćemo poslije pete utakmice pričati samo o košarci”.

Zvezdini igrači su mnogo iskusniji u ovakvim situacijama?

“Igrači Zvezde odigrali su ukupno oko 200 finala, moji negdje malo ispod 80. Da bismo pobijedili u ponedeljak moraćemo da budemo bar kao večeras. Uradićemo sve da se pripremimo fizički i psihički da odigramo što bolju utakmicu. Crvena zvezda je preiskusan tim, znaju da igraju ovakve utakmice, niko ne očekuje da će opet igrati kao večeras, očekujem da će probati da odigraju potpuno drugačije”.

Šta očekujete od svoje ekipe u ponedeljak?

“Želim da vidim našu istu energiju, želju i motivaciju, kao i pravi izbor šuta. Šut je varljiva kategorija, ali kada se biraju dobre situacije, izgrađene situacije, kada je igrač sam na šutu… Zna se da šut otvara mogućnost skoka u napadu. Kada ne ide, onda se igra odbrana. Bilo bi prepotentno očekivati da odigramo utakmicu kao večeras u tom aspektu”

Večeras su se svi njegovi igrači upisali u listu strijelaca.

“Pričamo sa igračima dosta, individualno i timski, dosta koristimo snimke za analize. Bio sam presećan kako su naši igrači reagovali u napadu. Madar i Avramović su maksimalno kontrolisali utakmicu, to je ono što me na kraju čini srećnim. Da vidim da moji igrači konačno shvataju šta su naše prednosti i kako treba da izgledamo na parketu.To je san svakog trenera, da svi igraju i iznesu teret… Bitno je da su mladi nastavili da igraju u dobrom ritmu, što su bili nesebični, nastavili su tamo gde su oni stariji počeli”.

Govorio je i o nesportskom potezu Uroša Trifunovića, kada je gestikulirao ka protivničkoj klupi.
“Trifunović je strašno pogriješio zato što je reagovao kako je reagovao, bez obzira na to da li je bio isprovociran ili ne. Istog trenutka kada se to desilo prišao sam Dejanu Radonjiću i izvinio se. Poslije utakmice sam Zagorcu i Trifunoviću rekao da odu u svlačionicu Crvene zvezde i upute iskreno izvinjenje. To su igrači Crvene zvezde prihvatili. Sada, ne znam da li su se vidjeli sa Dejanom Radonjićem”.

foto:aba league/Dragana Stjepanović

About The Author