Obradović: To je iskusan tim, godinama igraju zajedno i igrali su mnogo finala

Finalna serija ABA lige Crvena zvezda – Partizan počinje u petak.

Crno bijeli su u finalu ovog takmičenja nakon devet godina.

“Nama je najbitnije da je posljednja utakmica dobro odigrana i to raspoloženje treba da nas nosi, tako da probamo da se ravnopravno borimo protiv tima koji je u prednosti. To je iskusan tim, godinama igraju zajedno i igrali su mnogo finala. To je tim koji u svakom trenutku zna šta treba da radi na parketu. To su inteligentni igrači, koji čitaju odbranu i koji umiju da kazne svako preuzimanje. Mi moramo da budemo na tom nivou da bismo mogli da se borimo. Ali, da ponovim da smo zadovoljni i srećni što smo u finalu”, rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Rivali su ove sezone idgrali tri meča.

“Biće različito utoliko što je ovo plej-of, i što se igra na svaka dva dana. Kad igraš u seriji protiv jednog tima u plej-ofu, u tri dana moraš da promijeniš neke stvari i da mijenjaš. Slažem se da su tri utakmice totalno različite, napravili smo analizu, treba da vodimo računa da su izuzetnom iskusan tim, sa izuzetnim kvalitetom. Uostalo, znamo kako da igramo protiv Zvezde pred našim navijačima na utakmici koju smo riješili u našu korist. Ponavljam, ona naša utakmica protiv Budućnosti i pred našim navijačima nam je pokazala gdje bi bilo rješenje. Svi smo mi svjesni da igramo za sebe, ali imamo obavezu da ljudima koji su nas bodrili cijele godine omogućimo da vide tim koji je požrtvovan i da ih vidi u finalu” rekao je Obradović i dodao:

“Pritisak sigurno postoji kao nešto što je kod nas prisutno, sama činjenica da dođeš do finala ga donosi. Neću da ponavljam činjenicu da je naš tim najmlađi u Evropi. Sve ono što se dešavalo tokom sezone, ona bolna događanja, sve to treba da pomogne da se igrači rasterete maksimalno. Na kraju krajeva, to je uvijek isto pet na pet na terenu, igra se košarka.”

U ovoj finalnoj seriji prednost domaćeg terena imaće Crvena zvezda.

“Svi vole da igraju pred svojim navijačima, specifično je koliko znači taj vjetar u leđa koji daju navijači. Koliko je to bitno ili nije bitno, to će uvijek na kraju da se zna. Uvek se u sportu poslije zna zbog čega je neko pobijedio i izgubio. Činjenica da je prve dve igramo kao gosti, znamo da će biti izuzetna atmosfera i moramo da se spremimo za to”.

“Igraćemo protiv ekipe koja je pravljena da momentalno donese kvalitet, to su igrači sa velikim rejtingom i velikim iskustvom i dosta kvalitetna, koji imaju mnogo godina i uspjeha i za sebe. Nasuprot našem timu koji je pravljen za ono šta može da postane. Na kraju smo došli do toga da uradimo nešto lijepo i za nas i za naše navijače. Oni su nas zadužili u prethodnom periodu, tako da mi možemo da obećamo da ćemo izgarati i dati sve što je u našoj moći da ostvarimo cilj”, istakao je kapiten crno-bijelih Rade Zagorac. 

Prvi meč finalne serije koja se igra na tri pobjede je u petak od 20 časova.

foto:printscreen/youtube

About The Author