Da odigramo najbolju partiju sa kartama koje su nam podijeljene

Košarkaši Igokee putuju u Belgiju na drugi meč plej ina FIBA Lige šampiona.

Igokea je u prvom susretu pobijedila Ostende 87:72 , a onda su ušli u problem sa virusom korona. Nakon tog meča nisu igrali, osam igrača je bilo u izolaciji. Sada ih očekuje put u Belgiju na revanš, koji je trebao biti odigran 12. januara.

Poslije više od 10 dana prinudne pauze i prinudnog odmora na programu je druga utakmica play-ina BCL. Nalazimo se u situaciji koja je nova za sve nas. Igramo protiv ekipe koja je vrlo organizovana , igra metodično sa jasno izraženim principima. Ono što je evidentno da nismo imali vremena da se pripremimo za utakmicu na način na koji to obično činimo. Iz tog razloga i zbog zahtjeva ove utakmice možda je vrijeme da prozovemo tu našu zonsku odbranu koja nam je u prvom dijelu sezone donijela dosta dobrih rezultata. Bez obzira na sve okolnosti idemo tamo da se borimo i da odigramo najbolju partiju sa kartama koje su nam podijeljene”, rekao je Marko Barać, koji će i na ovom meču mijenjati Dragana Bajića.

Kapiten Igokee Marko Jošilo svjestan je da njegovu ekipu očekuje težak meč. Ostende ima “jak” domaći, teren, ali neće biti publike, zbog ograničenja u Belgiji zbog virusa korona.

“Prvu utakmicu smo ubjedljivo dobili na našem terenu. Međutim ova druga dolazi poslije jednog perioda gdje smo bili inficirani virusom kovid 19, i priprema za samu utakmicu je bila mnogo teža. Naš cilj je da pobijedimo u Belgiji i obezbijedimo plasman u TOP 16. Sigurno je da ćemo stremiti ka tome. Mislim da su momci odlično trenirali ovaj kratak period koji smo radili zajedno i mislim da ćemo biti spremni za tu utakmicu. Ekipa Ostendea sigurno će igrati drugačije nego što su igrali u Laktašima. Oni su ekipa koja igra jako dobro na domaćem terenu i mi ćemo morati odgovoriti na pravi način da bismo uspjeli da pobijedimo i plasiramo se u TOP 16″, istakao je Jošilo.

Meč u Belgiji na programu je 18. januara od 20 časova.

foto:igokea.rs

About The Author