Igokea izgubila od Kluža

Igokea je u Laktašima odigrala utakmicu protiv rumunskog šampiona Kluža.

Rumuni su slavili 64:63. Imao je Džejms Robinson šansu da donese pobjedu Igokei, ali je od tri slobodna bacanja pogodio samo jedno i to je bilo Klužu dovoljno za pobjedu.

“Bila je ovo još jedna dobra provjera. Šteta što nismo ostvarili pobjedu, ali sa druge strane pokazali smo i dosta dobrih stvari. Vidjelo se da kada odigramo čvrsto u odbrani to odmah donese rezultat. Ne smijemo sebi da dopuštamo pad koncentracije, ali to su sve stvari koje ćemo da ispravljamo tokom pripremnog perioda. Ekipa se još uigrava, novajlije su se dobro uklopile i vjerujem da ćemo do početka sezona biti na željenom nivou.”, rekao je Darko Talić.

U ekipi Kluža, ovog ljeta obreo se Stefan Birčević, a srpski košarkaš ubacio je осам poena u Laktašima.

Dobra utakmica za obje ekipe. Svi smo u periodu priprema kada su noge “teške”, tako da ne čudi mali broj poena. Moram da pohvalim ekipu Igokee za sve što je uradila prošle sezone i želim im od srca da i u narednoj ostanu u samom vrhu ABA lige. Uvijek je zadovoljstvo doći u Republiku Srpsku i zaista sam srećan što ćemo par dana provesti u Banjaluci i Laktašima.”, rekao je Birčević.

U ekipi Igokee najefikasniji bio je Džejms Robinson sa 11 poena, Stefan Fundić je dao devet, Nikola Tanasković osam, Stefan Đorđević je dao sedam poena i imao devet skokova poena. Na drugoj strani Andrija Stipanović je bio najefikasniji kod Kluža sa 14 poena, Stjuart je ubacio 11, a Toni Katić i Ričard po 10.

https://www.instagram.com/p/CTVL0CoA6nN/

foto.Igokea.rs

About The Author